П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Інформаційна платформа «Містобудівний кадастр»: оптимізація Миколаєва

У Миколаєві розробили інформаційну платформу «Містобудівний кадастр». І тепер у міської влади є додатковий інструмент залучення інвесторів. Правда, як розповів мер Миколаєва Олександр Сенкевич, платформа працює у тестовому режимі. Це необхідно, щоб фахівці провели наладку елементів системи в умовах повноцінної роботи в ній всіх користувачів. Далі розповість mykolaiv-future.

Геоінформаційна система містобудівного кадастру міста Миколаїв

Крім того, у майбутньому архітекторам потрібно наповнити кадастр масивом різноманітної інформації, яка щодня оновлюється. В цілому ж на цю електронну карту, яка включає безліч шарів відомостей, повинні нанести геопросторові дані всього міста.

Презентували «Містобудівний кадастр ще в 2019 році у мерії. Олександр Сенкевич відзначив, що на сьогодні така платформа є в розпорядженні небагатьох міст України. І дуже приємно, що Миколаїв входить у їх число.

«Містобудівний кадастр» розміщений в мережі Інтернет – його можна легко знайти за допомогою пошукової системи. Така геоінформаційна система буде корисна широкому колу користувачів. Але, в першу чергу, у її практичному застосуванні зацікавлені інвестори та різні органи влади.

кадастр

Як зазначив заступник начальника управління містобудування та архітектури Олександр Нефьодов, завдання розробити таку інформаційну платформу поставив мер Олександр Сенкевич. До її реалізації приступили в 2016 році. Для якісного виконання робіт необхідно було провести аерофотозйомку і обробити великий масив отриманої інформації. Все це зайняло певний час. Коли необхідні дані були отримані, почалася активна фаза розробки кадастру.

Наповнення та оптимізація кадастру

Це потужний інструмент, він вкрай необхідний для сучасного розвитку міської інфраструктури, створення прозорої системи. Активно його розробка почалася у листопаді 2019 року. За минулий час було створено основні підсистеми, шари, які потрібні законодавчо. Тепер чекає великий обсяг робіт по насиченню кадастру масивами даних по конкретних об’єктах. Фактично впровадження кадастру дозволить оптимізувати багато процесів.

Для всіх користувачів основна частина цієї геоінформаційної системи буде у відкритому доступі. Виняток складе інформація про стратегічні інженерні мережі, інші об’єкти критичної інфраструктури – такі дані в цілях безпеки будуть закритими. Також для тих, хто професійно займається сферою землеустрою та будівництва, передбачається створення персональних кабінетів, щоб у них був розширений доступ до кадастру. Це повинно допомогти у насиченні топографічної підоснови.

Коли проект буде повністю реалізований, городяни отримають доступ до інформації про керівні регламенти, земельні ділянки, муніципальне майно, об’єкти нерухомості, транспортну інфраструктуру тощо. Для цього необхідно придбати більш потужну комп’ютерну техніку. У цих умовах кадастр можна буде наповнювати інформацією не тільки по земельних ділянках, але і даними про власника земельної ділянки, будівельні паспорти, містобудівні умови і обмеження, розміщення рекламних конструкцій.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.