Четвер, 28 Березня, 2024

Прийматиме тисячі літаків: Миколаївський аеропорт знов реконструюють

 

У Миколаєві розпочали реконструкцію міжнародного аеропорту. Загальна вартість робіт складає 46 млн грн. Це левова частина коштів, які цього року виділив Державний фонд регіонального розвитку (далі ДФРР) на Миколаївську область. Цього разу гроші направили на реконструкцію та технічне переоснащення радіотехнічних засобів посадки. Про старт робіт на території аеродрому повідомив голова Миколаївської ОДА Олександр Стадник, який особисто перевірив об’єкт, пише mykolaiv-future.com.ua.

3

Головною причиною проведення чергової дороговартісної реконструкції стало численне скасування рейсів та заборона проводити посадку у Миколаївському аеропорті через негоду. Нове обладнання дозволить не зважати на туман та безперебійно приймати та відправляти пасажирів у рейси.  Варто зазначити те, що з моменту побудови аеропорт так нормально і не запрацював, а кожного року з обласного та державного бюджету на його удосконалення виділяються чималі кошти. Олександр Стадник пообіцяв, що тепер летовище прийматиме сотні і тисячі літаків. 

“Хочу зазначити, що відновлення роботи Миколаївського аеропорту вкрай важливе, тому незважаючи на те, що деякі місцеві політичні групи заважають вирішенню цього питання, аеропорт буде працювати та приймати сотні і тисячі літаків з усього світу”, – заявив Олександр Стадник. 

Голова Миколаївської ОДА додав, що вже обговорюється питання відновлення роботи аеропорту по завершенню карантину. В першу чергу, мова йде про польоти до столиці, а після відкриття кордонів і в інші держави. 

2

Нагадаємо, що напередодні голова Миколаївської ОДА втрапив у скандал з аеропортом. Миколаївці розраховували, що частину грошей ДФРР буде направлено на завершення будівництва дюкера у Варварівці, але Олександр Стадник вирішив витратити гроші на збитковий аеропорт. Попри постійні вливання мільйонів гривень на розбудову та удосконалення аеропорту, він досі не працює належним чином. Регулярних рейсів немає, а чартери часто переносять або і взагалі відміняють. Більшу частину часу аеропорт зачинено, тож якщо немає польотів, придбати квитки або дізнатись розклад польотів особисто ви не зможете. 

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.