П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Місто ігрових автоматів: як живе Миколаїв після закриття Космолотів і Лото-маркетів

Миколаїв довгі роки носив звання «головний будкоград України». Дійсно, на кожній зупинці громадського транспорту, в центрі міста і будь-якому людному місці можна було побачити, як мінімум, 3 кіоски. Але дана тенденція поступово пішла на спад, на зміну «будок» прийшли ігрові зали під виглядом лотереї. Космолоти і Лото-маркети плодилися по місту з невіданою швидкістю. Величезні приміщення, які пустували після закриття магазинів, за мить вже відкривали свої двері для бажаючих випробувати удачу. Далі на mykolaiv-future.

Різні види гральних закладів відкривалися в місцях, де вже працювали ломбарди і організації, які надають мікрокредити під небачені відсотки. Все для зручності клієнтів, адже коли кишеня ігромана порожніє, він не зупиняється, а шукає спосіб поповнити матеріальну базу і зробити крайню ставку «на удачу». На допомогу завжди прийдуть ломбарди, куди можна здати телефон або золото на термін  «поки не відіграюся».

Надприбутковий бізнес закрили в один момент

Чорним день в календарі бізнесменів, які займалися гральними закладами, стало 20 грудня 2019 року. У країні почалася масштабна спецоперація щодо закриття прибуткового бізнесу з сумнівною репутацією. Практично всі Космолоти і Лото-маркети, які приносили власникам мільйони прибутку, закрилися в один момент. Персонал залишився без роботи, а вивіски, що вабили вогнями відвідувачів, зняли або заклеїли.

Зробити ставку після роботи стало звичкою

Першими, хто відчув зміни стали працівники ломбардів. Нічні відвідування клієнтів, які щогодини хотіли «добрати за договором» на нову ставку, припинилися. Через деякий час постійні клієнти почали зізнаватися оцінювачам, що були шоковані таким збігом обставин. Частина висловлювала подяку “руці закону”, що вчасно зупинила і не дала зіпсувати хворобі ігроманії їх життя. По закінченню робочого дня вони, за звичкою, заходили зробити кілька ставок. Завдяки турботі персоналу гральних закладів, процес затягувався, якщо то й до ранку, то до того, як закінчилися гроші.

У гральних закладах за ставку пригощали випивкою

Колишні працівники альма-матер азарту розповідають, що покинути зал після першої ставки у клієнтів просто не було шансів. За ставку більше 50 гривень їм приносили в якості презенту від закладу пиво, підвищення впливало і на елітність напою. Тому відлучатися в сусідній бар у ігроманів просто не було необхідності. Крім того, інші клієнти могли «пригощати» одне одного наркотиками або іншими забороненими препаратами. На жаль, саме “на перекурі” у таких закладів не раз гинули люди. Конфлікти, одурманених грою і психотропними речовинами, відвідувачів часто закінчувалися різаниною і стріляниною.

Місто звільнилося від азартної “чуми”

З моменту прийняття такого доленосного рішення про закриття грального бізнесу пройшло рівно 2 місяці. Більша частина величезних приміщень, задіяних під азартні ігри, досі пустують. Завзяті гравці змінили свої звички і тепер проводять вечори і ночі в барах, а не лотереях. Позбавляє це людей від потягу до азартних ігор чи ні поки говорити рано, адже онлайн сьогодні можна знайти будь-яку розвагу.

Місто поступово приходить до тями, на вулицях, замість закликів зробити ставку, з’являється реклама закладів для сімейного відпочинку, аптек та іншого бізнесу. Миколаївці відзначають, що ввечері на вулицях стало набагато спокійніше і безпечніше.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.