Понеділок, 29 Квітня, 2024

На бульварах Миколаєва залізні огорожі замінять живими

Найближчим часом зовнішній вигляд бульварних частин міста зміниться. Миколаївська влада має намір позбутися металевих парканів та замінити їх живими. У департаменті житлово-комунального господарства заявили, що металеві конструкції вже зовсім зносилися та псують зовнішній вигляд міста. Для того щоб порадувати городян, в ЖКГ вирішили замінити їх на живі рослини, які виконуватимуть не лише захисну функцію, але і естетично краще виглядатимуть. Далі на mykolaiv-future.

Найпершою в черзі на демонтаж стоїть залізна огорожа по проспекту Центральному. Тут планують висадити кущі багаторічної рослини сімейства маслинових – бірючину, в народі її називають “вовчі ягоди”. Попри те, що це отруйна рослина, небезпечна для людини та тварин, у садівництві бірючину найчастіше використовують для створення живоплотів. Кущі рясно цвітуть, що може непокоїти деяких алергіків. Бірючина виростає заввишки до 3 метрів, її кущі чудово піддаються обрізанню та формуванню. Завдяки цьому її крона стає ще густішою та щільнішою. Лише за один рік рослина відростає на 25-35 см, що забезпечує відносно швидкий результат при формуванні живої огорожі. 

В департаменті ЖКГ Миколаєва вже прозвітували, що висадили по проспекту Центральному від вулиці Рюміна до Пушкінської понад тисячу кущів “вовчих ягід”. Роботи планується проводити і надалі, щоб повністю демонтувати всі іржаві металеві конструкції та замінити їх на живий паркан. Про вартість робіт з озеленення Центрального проспекту міста не повідомляється. Куди направлять демонтовані залізні конструкції також інформації немає. Зважаючи на те, що в департаменті ЖКГ заявили про їх зношеність, реставрувати огорожу ніхто не буде. Тож велика ймовірність, що її буде утилізовано або здано на металолом. Місцева влада поки що цю інформацію замовчує. 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.