П’ятниця, 29 Березня, 2024

У Миколаєві завершується будівництво Центру для переселенців

 

На Сході України вже шостий рік тривають військові протистояння. Сотні тисяч патріотично налаштованих мешканців Донецької та Луганської областей вимушені були покинути свої домівки, бізнес, нажите майно та тікати на мирні території. За останніми даними, у Миколаївській області нині будують нове життя близько 8,5 тисяч тимчасово переміщених осіб, пише mykolaiv-future.com.ua.

Люди, що тікали від війни, опинилися в зовсім новій області без житла, без роботи та з маленькими дітьми на руках. Тож найголовнішим завданням влади було забезпечити переселенців дахом над головою. Використовувався весь вільних житловий фонд області, небайдужі миколаївці надавали вимушеним переселенцям власне житло у безкоштовне користування, проте досі вирішити проблему у повному обсязі не вдалося. 

1

Тим часом миколаївська влада звітує, що довгоочікуване будівництво Центру для внутрішньо переміщених осіб виходить на завершальний етап. Всі роботи планують завершити вже у вересні. Будівля знаходиться за адресою  провулок Кобера 13а/8. У вказаному приміщенні вже замінили вікна, побудували шахту ліфта, проклали комунікації, утеплюють фасад та готують будівлю до заселення людей, які вже достатньо настраждалися за довгі роки. 

2

Варто зауважити, що для переселенців не лише приведуть до ладу внутрішні приміщення, але і прибудинкову територію. Цим вирішили зайнятися учасники АТО. За кошти Громадського бюджету вони збираються створити “Простір вільних”.  На площі в півтисячі квадратних метрів вони побудують сучасний спортивний майданчик. Діти зможуть гратися в футбол та баскетбол, адже у проекті є пара воріт з комбінованим баскетбольним щитом. Загалом реалізація проекту “Простір вільних” обійдеться бюджету майже в 990 тисяч гривень. Відповідно до кошторису, лише освітлення майданчику потягне майже 35 тисяч гривень, при цьому ворота недорогі – всього по 10 тисяч гривень. 

3

 

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.