Вівторок, 19 Березня, 2024

За бетонною огорожею у рекреаційній зоні: у сквері визволителям Миколаєва незаконно будують магазин спорттоварів

 

У Миколаєві продовжують незаконно забудовувати зелені рекреаційні зони. Цього разу будівництво ведеться у сквері визволителям Миколаєва, безпосередньо біля легендарного миколаївського літака ІЛ-18 на ринку “Колос”. Активісти вже майже рік намагаються зупинити свавілля забудовників, проте роботи не лише тривають, а перейшли у активну фазу. Напередодні суд наклав заборону на проведення  будь-яких будівельних робіт на площі 500 кв. м. за адресою вулиця Будівельників, 7А, пише mykolaiv-future.com.ua.

Активісти викликали на місце подій поліцію з ухвалою суду

1

Сьогодні, 3 червня, на місце подій активіст громадської організації  “Дорожній контроль” Олександр Дяченко викликав поліцію, яка прибула разом з ухвалою суду, що видала відповідну заборону. Тепер правоохоронці перевірятимуть чи законно влаштовані працівники, наявність документів на бетон, яким заливають фундамент майбутнього магазину спорттоварів, та інших матеріалів. 

Незаконне будівництво намагались сховати за бетонним парканом 

2

Забудова рекреаційної зони активно ведеться вже не перший місяць. Для того, щоб сховати від зайвих очей незаконну діяльність, будівництво огородили триметровим бетонним парканом. Також сюди підвели електрику та водопостачання. Всі дерева та зелені насадження на цій ділянці було знищено. Працівники вже встигли вирити величезний котлован та залити бетоном більшу частину фундаменту майбутнього магазину. Активісти вже не перший раз звертають увагу на те, що у Миколаєві повально знищують зелені зони. У парках та скверах, як гриби після дощу проростають будівництва, що не мають жодних дозволів, проте місцева влада продовжує роздавати відповідні дозволи.

Дозвільні документи на зведення магазину спортивних товарів вкрали з ДАБК

3

Варто зауважити, що даному об’єкту всі дозвільні документи з ДАБК просто зникли. Ще у жовтні 2019 року начальник департаменту протидії корупції Миколаївської міської ради Андрій Єрмолаєв заявив, що їх вкрали. Вночі за допомогою персонального коду одного зі співробітників двері ДАБК відчинилися, тож цілком вірогідно, що приводом для цього стали саме документи на будівництво у рекреаційній зоні біля “Колосу”. Її проводить ТОВ “Кордон”, яку пов’язують з депутатом Миколаївської міської ради Ігорем Концевим. Він, в свою чергу, заявив, що жодного відношення до будівництва не має, проте, активно його захищає. Депутат неодноразово заявляв, що у зелених зонах можна будувати спортивні об’єкти, а інвестора обмовляють та без жодних підстав звинувачують у знищенні насаджень. 

Миколаївці вимагають негайно припинити будівництво та відновити зелену зону

4

Після численних пікетів прокуратури та звернень громадських активістів, у ДАБК заявили, що будуть скасовувати дозвіл на зведення магазину спортивних товарів. Громадськість вимагає не лише припинити будівництво, але і звільнити зелену зон від будівельних матеріалів, відновити покриття газонів та висадити нові дерева на місці зрубаних. Проте чекати цього доведеться довго, адже будівництво не можуть зупинити вже майже рік.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.