Середа, 1 Травня, 2024

Спотворюють Миколаїв: навпроти Каштанового сквера бар загарбав частину тротуару під “літник”

Центр Миколаєва поступово перетворюється на Шанхайський ринок. Через всеукраїнський карантин заклади громадського харчування можуть обслуговувати клієнтів лише на відкритих терасах та літніх майданчиках. Миколаївські підприємці сприйняли таке послаблення карантину, як заклик до дій. Щоб не втрачати прибутку, по всьому місту почали з’являтися “літники”. Їх встановлюють не лише у місцях, де це погодила міська раді, але і там, де заманеться власникам. Далі на mykolaiv-future.

Миколаївці б’ють на сполох, адже чергову терасу зводять навпроти Каштанового сквера по вулиці Великій Морській. Відповідне звернення направили до міського Контакт Центру місцеві мешканці. На вказаному місці вже з’явився залізний каркас, тож сподіватись на те, що біля закладу харчування просто винесуть декілька столів та стільців  не варто. Конструкція, скоріше за все, буде капітальною. На даний момент вона вже забирає більше трьох метрів тротуару в ширину на головній пішохідній вулиці міста. 

Городяни обурені, що в черговий раз забудовується історичний фасад, який тепер спаплюжить залізна конструкція бару. У місті жодним чином не регламентується законність розміщення та зовнішній вигляд літніх майданчиків в історичній частині міста. Рішення про їх знесення доводиться місяцями добиватися в судах. Таким чином знищується культурна спадщина Миколаєва. 

Зважаючи на те, що заклад знаходиться на першому поверсі житлового будинку, мешканці верхніх поверхів проти будь-якої розбудови, яка супроводжується численними порушеннями правил безпеки. Одна з жительок зауважила, що по будівлі проходить газова труба, а дах літнього майданчика збираються будувати прямо над нею, що категорично заборонено. Ще одним негативним фактором є те, що по новій конструкції злодюжки легко можуть проникнути у вікна верхніх поверхів. 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.