Субота, 20 Квітня, 2024

Мер Миколаєва заявив, що недобудову на 3-й Слобідській все-таки віддадуть ЧНУ під університетську клініку

Багатостраждальну недобудову по вулиці 3-й Слобідській все-таки хочуть віддати для облаштування університетської клініки Чорноморському національному університету імені Петра Могили. Питання повинно вирішитись вже найближчим часом на черговій сесії міськради. Про це під час щоденного онлайн ввімкнення повідомив мер Миколаєва Олександр Сєнкевич. Далі на mykolaiv-future.

Миколаївські депутати вже довгий час не можуть знайти згоди в цьому питанні, деякі народні обранці навіть хотіли розібрати те, що вже звели, а земельну ділянку виставити на аукціон. Але, поки депутати розмірковують, недобудова забрала вже далеко не одне людське життя. Діти, в пошуках екстриму та  незвичайного селфі, забираються всередину, зриваються та розбиваються насмерть. 

Мер Миколаєва акцентував, що коронавірус дав зрозуміти всім людям, що медиків необхідно поважати та берегти. Якщо кількість медичних працівників буде не достатньою, то і лікувати хворих буде нікому. Нині, кожен п’ятий інфікований COVID-19 в Україні та на Миколаївщині – медичний працівник. 

“Цей коронавірус надав нам можливість згадати про медичних працівників, які нам з вами, скажімо так, роблять цю роботу, незважаючи ні на віруси, ні на проблеми з власним здоров’ям. Вони рятують нам життя та допомагають бути здоровими”, – повідомив мер Миколаєва. 

Сєнкевич додав, що 2019 був “Роком медицини в місті Миколаєві”. Місцева влада виділила чимало коштів на придбання необхідного обладнання у лікарні, але це все буде марним, якщо людей буде нікому лікувати.

“Минулий рік був “Роком медицини в місті Миколаєві”, ми закупили багато обладнання, але головне, насправді, це не обладнання, а люди. Навіть маючи клініку, в якій ми можемо лікувати одночасно 50 хворих, забезпечувати їх обладнанням і киснем, ми не можемо це зробити, якщо в нас не буде достатньої кількості анестезіологів та анестезісток, Це ще раз доводить те, що нам треба поважати медичних працівників, поважати лікарів, медсестер, а також розвивати цей напрямок”, – додав Сєнкевич. 

Таким чином місцева влада підійшла до думки, що прохання ЧНУ імені Петра Могили, віддати їм під облаштування клініки недобудову, є доцільним. Мер Миколаєва планує в черговий раз винести це питання на розгляд сесії міської ради. 

“Я думаю, що найближчим часом ми вийдемо до сесії Миколаївської міської ради і проголосуємо, щоб віддати недобудову на 3-й Слобідській. Все-таки віддамо її Чорноморському національному університету імені Петра Могили, щоб він зробив там  медичну кафедру і ми могли отримувати нових медичних працівників”, – повідомив мер Миколаєва.

Нагадаємо, що ректор університету Леонід Клименко заявляв, що реалізація проекту обійдеться у 85 млн грн. Завершити  всі роботи та запустити клініку в роботу планують вже за 3 роки. Для міста це означатиме створення 1200 нових робочих місць, залучення кращих спеціалістів з усієї України та закордону, а також навчання нового покоління медиків. 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.