Четвер, 25 Квітня, 2024

Голодування тварин у зоопарку – фейк: Миколаїв профінансує витрати звіринця

 

У зв’язку з всеукраїнським карантином, Миколаївський зоопарк закрив двері для відвідувачів до 24 квітня. Поки городяни не мають змоги відвідати звіринець, місцеві мешканці відпочивають від людей. Інформація про закриття зоопарку дала можливість поширення у мережі різноманітних фейків про те, що без відвідувачів тварини помирають з голоду. Відповідний пост у соціальній мережі наприкінці березня розмістив мешканець Вознесенська. Цю інформацію швидко підхопили небайдужі громадяни, тож за кілька днів він набрав близько 19 тисяч поширень. Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич запевнив, що ця інформація не відповідає дійсності, пише mykolaiv-future.com.ua.

Ніхто з жителів зоопарку не відчуває недостатка їжі або уваги. Весняний бебі-бум свідчить про те, що карантин пішов на користь тваринам. Вперше за багато років влаштували гніздування унікальні чорні австралійські лебеді, а у сім’ї овець Святого Якова народився баранчик. Сєнкевич повідомив, що зоопарк є комунальною установою та фінансується з двох джерел: з бюджету міста, а також з надходжень від продажу білетів відвідувачам. Звичайно, разом з введенням карантину друге джерело перестало приносити дохід. Щомісяця зоопарк витрачає на заробітну плату співробітників та забезпечення тварин харчуванням близько 125 тисяч гривень. Зараз оплачувати рахунки допомагає місцева влада. Грошей для нормального функціонування зоопарку вистачить до кінця квітня. Загалом в звіринці працює 220 людей, частина з яких нині у вимушеній відпустці. Серед них екскурсоводи, контролери та продавці білетів.

Мер Миколаєва запевнив, що звірів у зоопарку ніхто не залишить напризволяще. У разі необхідності, гроші будуть перерозподілені з інших галузей, але голодувати мешканці не будуть. Зоопарк це візитна картка міста, яка щороку приваблює сотні тисяч туристів.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.