П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Миколаївський аеропорт прийматиме регулярні рейси зі Стамбула

Міжнародний аеропорт “Миколаїв” поступово виходить з кризи. Найближчим часом з летовища почнуть пускати регулярні рейси до Туреччини. Відповідне рішення прийняла авіаційна влада двох країн 20 лютого. Україна здійснюватиме  відправку пасажирів в 14 аеропортах, в число яких увійшли окуповані Севастополь та Сімферополь. Далі на mykolaiv-future.

З Миколаєва рейси будуть летіти виключно до Стамбула. Тижнева частота складатиме 14 польотів. Вантажні перевезення можуть здійснюватись без обмежень. Точної дати старту авіаперевезень та ціни на квитки влада поки що не оголошує. 

Для міста корабелів – це буде другий запланований напрямок авіасполучення, крім анонсованих польотів до столиці. В Київ протягом години можна буде дістатись вже цієї весни. Виліт з Миколаєва буде раннім о 6:35 з посадкою о 7:30. Повернутися додому городяни зможуть вже о 21:00. Ціни на квитки стартують від 600 гривень. 

Варто зазначити, що попри новеньку злітно-посадкову смугу та обладнання за останнім словом техніки, миколаївське летовище продовжує пасти задніх в країні. За підсумками 2019 року в аеропорту було здійснено всього 315 взльотів та посадок, в десятки разів менше, ніж в Херсоні та Одесі. Більшість із них – чартери до Шарм-еш-Шейху. Інший залишок часу аеропорт закрито. Прийти в касу, щоб придбати квитки неможливо, адже вони не працюють.

Крім того, аеропорт неодноразово ставав фігурантом фінансових скандалів. Так, у новенькій будівлі під-час дощу зі стелі лило воду, немов з відра. Колишній голова Миколаївської ОДА Олексій Савченко неодноразово заявляв, що запуск аеропорту це стратегічне досягнення, яке дасть поштовх економічному розвитку області. Проте, поки летовище не виправдовує мільйонних вкладів. 

Нагадаємо, що до старту модернізації Міжнародний аеропорт “Миколаїв” був збитковим та не працював більше шести років. 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.