Вівторок, 19 Березня, 2024

Стало відомо, коли на сірій площі в центрі Миколаєва запустять фонтани

 

Миколаївці з нетерпінням чекали приходу літа та, запланованого на День захисту дітей 1 червня, запуску фонтанів на головній площі міста. Влада пообіцяла, що запрацюють арочні фонтани, але досі площу змочує лише дощ та розчаровують величезні калюжі, що утворюються після нього. Ливнева каналізація працює погано, а подекуди вода до них просто не доходить. Міська влада пояснила, що сталося через помилки, які під час монтажу допустила  підрядна організація з Одеси. Тому вода накопичується та протягом тривалого часу не йде з площі. Тепер будівельники повинні все переробити. Далі на mykolaiv-future.

Під час чергового онлайн включення міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич пообіцяв, що фонтани, зрештою, включать вже цими вихідними 6 та 7 червня. Зараз у місті тримається доволі низька, як для літа, температура, тому запуск фонтанів відтермінували. Дітлахи та дорослі під час пробного запуску 12 жовтня минулого року пробігали під струменями води, навіть у верхньому одязі. Щоб не допустити подібного цього разу та вберегти дітей від переохолодження та хвороб, вирішили дочекатись потепління. Цими вихідними синоптики обіцяють до 31 градуса тепла, тому запуск фонтанів буде надзвичайно доречним. В суботу має запрацювати арочний фонтан, а в неділю міський голова пообіцяв увімкнути і світло-музичний. 

Варто зауважити, що фонтани на новій площі не працюватимуть постійно. Їх вимикатимуть у випадку шквального вітру. Це робиться, щоб вода не розбрискувалась по всій площі. 

Нагадаємо, що масштабна реконструкція головної площі міста обійшлась бюджету більш ніж в 100 мільйонів гривень. Роботи повинні були завершити ще до святкування Дня міста у 2019 році, але і досі площа не здана в експлуатацію, а подекуди взагалі почала розвалюватися: гранітна плитка тріскається, лівньовки лопаються. Обіцяних дерев на площі так і немає, замість урн використовують картонні коробки. Більшість миколаївців залишились незадоволені таким вкладенням грошей та вважають, що площу просто закатали у дорогий бетон. 

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.