П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Мер Миколаєва розповів, коли люди дочекаються тролейбусів у Корабельний район

 

У Миколаєві вже багато років існує проблема з транспортом, який курсує з перебоями у віддалені районі міста. Ще до карантину в час робочого перевезення городяни набивали переповнені маршрутки, щоб доїхати в Корабельний район та Ракетне урочище. Вже не перший рік влада обіцяє пустити в Корабельний район тролейбуси. Але це завдання не з простих, адже тролейбусну лінію потрібно будувати з нуля. Далі на mykolaiv-future.

Очільник міста Олександр Сєнкевич заявив, що за наявності грошей у бюджеті, почати будівництво тролейбусної лінії в Корабельний район можуть вже цього року. 

“Насправді, в нас є зараз проект і (він, – ред) виходить з експертизи. Впевнений, що нам не вистачить грошей на всю лінію, бо ми там виділили лише частину грошей. Почнемо в цьому році. Якщо все буде добре з бюджетом, почнемо монтаж цієї тролейбусної лінії. Спочатку це будуть стовпи, як на Намиві, потім вже буде лінія. В будь-якому випадку, одне з питань, які у мене будуть післязавтра до Міністра це питання щодо фінансування закупівлі нашого транспорту міського”, – заявив Сєнкевич. 

Нагадаємо, що Миколаїв вже близько півроку не може отримати 20 млн євро кредитних коштів на оновлення міського транспорту. Місцева влада  все ще чекає, коли Міністерство фінансів дасть добро на отримання кредиту від ЄБРР на придбання 50 автобусів та 60 тролейбусів, з яких 20 на автономному ходу. Антимонопольний комітет України лише на початку цього року дав свої висновки по кредиту. З 17 лютого всі необхідні документи для придбання тролейбусів знаходяться у Міністерстві фінансів, проте, кінцевого рішення досі не прийнято. Новий транспорт  дозволить реалізувати програму енергомодернізації міста. Збільшення комунального транспорту на вулицях міста значно полегшило б пересування миколаївців. 

Варто зазначити, що досі не запущено тролейбусну лінію на Намив. Мер Миколаєва повідомив, що місто очікує на виділення коштів для оплати послуг обленерго. Щоб тролейбуси почали їздити, потрібно заплатити за підключення до електромережі. Також миколаївців хвилює питання, коли тролейбуси почнуть ходити у Ракетку. Сєнкевич повідомив, що будувати лінію туди не будуть. Транспорт можуть пустили лише за наявності тролейбусів з автономним ходом. Вони будуть курсувати неподалік вже існуючих тролейбусних ліній. 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.