Четвер, 25 Квітня, 2024

Мер Миколаєва пообіцяв розширити список тих, хто може користуватись громадським транспортом

 

Введення в дію постанови Кабінету Міністрів про обмеження кола осіб, які мають право користуватися громадським транспортом, надзвичайно обурило миколаївців. Фактично, чимало городян втратили можливість без перепон дістатись до лікарні на профілактичний огляд або навідати родичів у стаціонарі, в тому числі і дітей. Яким чином діти мають доглядати за старенькими батьками чи бабусями, які живуть на іншому кінці міста також невідомо. У Миколаєві пускати до транспорту по перепусткам почнуть з 8 квітня, зараз Миколаївська міська рада займається прийомом заявок на їх оформлення, пише mykolaiv-future.com.ua.

Зважаючи на значний резонанс у суспільстві, мер міста Олександр Сєнкевич заявив, що в Миколаєві перелік осіб, які можуть користуватись маршрутками, автобусами та електротранспортом розширять. Ігнорувати потреби вагітних відвідувати консультації, хворих їздити на процедури гемодіалізу та проходити стаціонарне лікування, а також доглядати за людьми похилого віку не можна. Зараз міська влада шукає шляхи вирішення цієї проблеми, про це Сєнкевич заявив в ході чергового онлайн включення. 

Нині місто має забезпечити виконання постанови Кабміну, питання громадян, які не входять в зазначений перелік, вирішуватимуть вже з 8 квітня. На даний момент у Миколаєві заявки на отримання перепусток надіслало понад дві тисячі підприємств, проте, і тут не без проблем. Деякі керівники надсилають заявки на кожного співробітника окремо, хоча необхідно заповнити один бланк з їх точним переліком. Сєнкевич заявив, якщо керівники не будуть дотримуватись правил оформлення заявки, то отримують перепустки на ту кількість робітників, що вже надіслали, інші залишаться без можливості дістатись до роботи. 

Всі проблеми тих людей, які до цього списку не ввійшли, будуть вирішувати разом з управлінням охорони здоров’я та соцзахисту. Якщо ваші батьки потребують догляду, а ви живете далеко, то вам нададуть перепустку у транспорт, але це мають підтвердити соцпрацівники. Люди, які потребують лікування, мають отримати відповідну довідку. Нині механізм видачі перепусток громадянам, яких немає в переліку постанови Кабміну, лише напрацьовується. Проте, міський голова заспокоїв містян і заявив, що ті, хто дійсно цього потребують, не втратять можливість пересуватися. 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.