П’ятниця, 29 Березня, 2024

Ремонт понтонного мосту в центрі Миколаєві обійдеться в 600 тис грн

 

У Миколаєві досі не ліквідували всі наслідки урагану “Юлія”, що пронісся містом три тижні тому. Якщо прибрати дерева та відремонтувати дахи доволі просто, то привести до ладу понтонний міст через річку Інгул – справа не з легких. Хоч пішохідний міст відірвало від берегового кріплення, та городяни на власний ризик продовжують ним користуватися, адже це найшвидший спосіб дістатися парку “Перемога”, пише mykolaiv-future.com.ua.

Спеціалісти прийшли до висновку, що ремонтні роботи можуть затягнутися. Днями частину конструкції під водою оглянули професійні водолази. Крім того, що міст відірвало від берегового кріплення, також було втрачено ригель. Обшукавши всю акваторію Південного Бугу під мостом, важливу деталь конструкції, вагою 130 кг,  так і не знайшли. Цілком імовірно, що він міг потрапити до товстого шару мулу, який роками накопичувався на дні річки. 

Варто зазначити, що ригель – одна з найголовніших деталей в конструкції мосту. Він є опорою для плит та прогонів. Фактично ригель виконує роль замка, який скріплює елементи конструкції. Для ремонту пішохідного понтонного мосту у Миколаєві, скоріше за все, доведеться виготовити новий ригель. Олександр Герасіменя зазначив, що це питання вирішуватимуть разом з підприємством “ ЕЛУ  автодоріг”. 

Всі ремонтні роботи та заміну втраченого елементу мосту оцінюють в 600 тисяч гривень. За словами чиновників, ці гроші буде виділено із резервного фонду міськради. При цьому, робота водолазів у суму не входить – вони допомагають безкоштовно. 

Нагадаємо, що через негоду без даху залишився дім культури “Корабельний” та спортивний комплекс “Трудові резерви”, які вже почало заливати водою. Через дощі існує велика вірогідність пошкодження проводки. Тренери, технічні працівники та керівництво змушене рятувати ситуацію відрами та ганчірками. 

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.