Четвер, 25 Квітня, 2024

Мер Миколаєва заявив, що кредитний договір на будівництво “японського мосту” погодять вже наступного року

 

Багатостраждальному “японському” об’їзному мосту у Миколаєві все-таки бути, але за кілька років. Наразі питання розглядається на рівні Міністерства інфраструктури. Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич констатує значні зрушення у вирішенні нагального для міста питання та, навіть, визначив часові рамки, коли можна розраховувати на фінансування проекту, пише mykolaiv-future.com.ua.

Розмови про будівництво нового інфраструктурного об’єкту тривають вже не один десяток років, проте, далі розробки проекту справа досі не дійшла. Саме тому на засіданні у Міністерстві були присутні представники організації, яка займалась розробкою проекту “японського” мосту ще у 2012 році. Які саме деталі проекту вдалось узгодити поки невідомо, проте Сєнкевич заявив, що впродовж найближчого тижня “Укравтодор” оголосить тендер на уточнення техніко-економічного обґрунтування проекту. Завершити проектні роботи по мосту мають протягом 2020 року, а в січні 2021 влада має намір укласти кредитну угоду з Японією. 

Варто зазначити, що наприкінці 2019 року під час візиту до Японії, президент Володимир Зеленський обговорював дане питання з  президентом агентства міжнародного співробітництва (JICA), таким чином підтвердивши намір взяти кредит на будівництво мосту через Південний Буг. 

Фактично, на даний момент будівництво об’їзного мосту стоїть для миколаївців дуже гостро. Стан Варварівського мосту залишає бажати кращого. Він аварійний і конструкція може розвалитися будь-якої миті. Міський бюджет не може самотужки потягнути його ремонт, тож залишається сподіватися на державне фінансування. За останніми даними, “Укравтодор” готує подання до Кабміну щодо передачі Варварівського мосту на баланс держави. Це рішення, на думку мера Миколаєва, має прискорити процес ремонту мосту, адже гроші буде виділено вже з державного, а не місцевого бюджету. 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.