Субота, 27 Липня, 2024

У Корабельному районі, щоб скоротити затори, побудують тунельний шляхопровід

 

Щодня мешканці Корабельного району Миколаєва вимушені стояти у заторах на залізничному переїзді. Затримки значно ускладнюють життя місцевих мешканців, адже багато з них працює, отримує медичне забезпечення та відвідує у справах центр міста або частину району, яка знаходиться за переїздом. Під час чергового візиту до корабельного району у тягучці транспорту по проспекту Богоявленському опинився і мер Миколаєва Олександр Сєнкевич, пише mykolaiv-future.com.ua.

Очільник міста повідомив, що через розвиток портів у Корабельному районі, за останній час значно збільшився транспортний потік. Фактично переїзд поділяє район на дві частини, що створює додаткові незручності 

“Так сталося, що залізниця розділяє Корабельний район на дві умовні частини. Зупинка транспортного руху по проспекту збільшує не лише час очікування у заторі, але й ризики для здоров’я місцевих мешканців, оскільки всі лікарні району знаходяться за переїздом”, – наголосив мер міста. 

Олександр Сєнкевич обнадіяв місцевих мешканців ідеєю побудувати в районі залізничного переїзду тунельний шляхопровід. Цей проект будуть реалізовувати разом з Адміністрацією морських портів. Виявилось, що з чотирьох варіантів, які обговорювалися, для вирішення проблеми найбільш економічно вигідним буде саме тунель. Він буде розташований по проспекту Богоявленскому між вулицями Новобудівна та Океанівська. 

Ключову роль у будівництві має фінансова складова. Мер Миколаєва додав, що переговори з даного питання вже ведуться у тристоронньому форматі. До фінансування планують залучити не лише бюджетні гроші, але і співфінансування стивідорних компаній  та Адміністрації морських портів. Згоду вже отримали від спецпорту “Ольвія” та ще п’яти ТОВ.  З цією ж пропозицією місцева влада планує звертатися і до “Укрзалізниці”. 

На даний момент проект вже почали готувати до реалізації. Міська рада вже отримала техніко-економічне обгрунтування будівництва тунелю. Варто зазначити, що за проектом, тунелем зможуть користуватися легковики та міський транспорт, в той же час великогабаритний транспорт пропускати не будуть. 

1

 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.