Четвер, 25 Квітня, 2024

Миколаївці вимагають облаштувати в парку "Ліски" нормальні туалети з повивальними столиками та без пісуарів на загальний огляд

У Миколаєві надзвичайно гостро стоїть питання громадських вбиралень. У міських парках та на центральних вулицях треба постаратися, щоб знайти туалет. Саме тому миколаївці змушені користуватися або платними вбиральнями, або, якщо їх немає поблизу, заходити у заклади громадського харчування. Нерідко подібні візити “за потребою”, навіть для дитини, закінчуються непорозумінням між городянами та персоналом. Далі на mykolaiv-future.

Міські парки не обладнані громадськими туалетами

1

В жодному з міських парків “Юність”, “Перемога”, “Ліски” або “Дружба” немає нормальних вбиралень. Миколаївці неодноразово наголошували на цій проблемі, але її вирішення завершується лише нереалізованими проектами, які більше нагадують мрії. Конкурс на кращий дизайн вбиральні у парку “Перемога” провели ще в 2017 році, але і досі городяни ходять до вітру просто неба, бо до громадського туалету страшно заходити. 

5

Миколаївці вимагають побудувати у “Лісках” сучасну громадську вбиральню 

3

Цього разу миколаївці просять місцеву владу зробити туалет у міському парку “Ліски”, що у мікрорайоні Намив. До міського Контакт Центру надіслали звернення з проханням облаштувати стаціонарний туалет з повивальним столиком, умивальником, дитячими горшками та високими стінами. Місцеві мешканці пропонують відокремити зону пісуарів, щоб батьки з доньками могли спокійно користуватись вбиральнями. Адже у більшості туалетів пісуари знаходяться прямо біля входу, тож коли чоловік заходить до приміщення з донькою, то повинен затуляти їй очі, щоб вона не побачила нічого зайвого або йти разом з дитиною до жіночої вбиральні, що також не є виходом із ситуації. 

Для облаштування вбиральні пропонують використати територію демонтованих атракціонів або зону біля колишнього кінотеатру “Іскра”. Нині у якості туалету відвідувачі використовують покинуті будівлі біля танцювального майданчику та гуртожитку для медичних працівників. 

КП “Миколаївські парки” має план розвитку, але немає грошей на його реалізацію

6

На відповідне звернення вже відреагувала директор комунального підприємства “Миколаївські парки” Вікторія Андрієвська. Вона повідомила, що вже розроблено перспективний план розвитку парку “Ліски” на 2020-2021 роки, проте фінансування на його реалізацію влада не виділяє. У документі сказано, що парк займає площу 33 га та є об’єктом природно-заповідного фонду. Вся матеріально-технічна база застаріла, а споруди вимагають капітального ремонту, адже були зведені ще в 1973-74 роках. Старі атракціони було демонтовано за результатами експертно-технічної перевірки. Комунальне підприємство пропонує обгородити парк, щоб полегшити за ним догляд, а також наголошує на необхідності модернізації паркового господарства, встановленні атракціонів малих форм, облаштуванні парку сучасними дитячими та спортивними майданчиками, а також проведенні ремонту туалету.  Також у проекті йде мова і про очистку місцевого озера. 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.