П’ятниця, 19 Квітня, 2024

На Миколаївському вокзалі під шумок коронавірусу знищили волонтерський пост для військових

Поки миколаївці сиділи вдома на карантині, а центральний залізничний вокзал було зачинено для відвідувачів, його керівництво вирішило позбавитись від волонтерського посту для військовослужбовців, які проходять службу на Сході України. Пост тут знаходився протягом останніх п’яти років. Коли волонтери прибули до вокзалу, то побачили пустку. На посту не було нічого: ні меблів, ні техніки, ні пам’ятних прапорів та шевронів. Для активістів це було справжнім ударом, адже техніка, то найменше, що їх хвилювало. Прапори та шеврони – це безцінний скарб, адже чимало солдатів, що поставили на них свої підписи, не пережили військових зіткнень. Про інцидент на своїй сторінці у соціальній мережі повідомила Ірина Абрамова. Далі на mykolaiv-future.

1

Волонтери звернулися до керівництва вокзалу, щоб вияснити, де поділось їх майно, проте їх зустріли вороже.  Спочатку надавати будь-яку інформацію де шеврони, прапори, меблі, дивани, холодильник та інші речі на вокзалі відмовлялися, тож активісти були змушені звернутися до правоохоронців за фактом крадіжки. Пізніше майно знайшлось у підсобному приміщенні, але віддавати його власникам керівництво не збиралося. 

1

Зауважимо, що близько півроку тому на миколаївському вокзалі відкрився ще один пост для військових і керівник установи заявив, що волонтерську ініціативу будуть згортати. Проте, військові такій зміні не зраділи, адже новий пост набагато гірший. Бійців тут не пригощають навіть безкоштовною кавою, в той час коли волонтери завжди підгодовували та підпрацьовували психологами для військових. Тепер за чай та три стіки цукру їм доведеться заплатити 10 гривень. На місці волонтери знайшли весь прейскурант з мокрою печаткою. Спальних місць також немає, лише дерев’яні лавки.  

1

Сам керівник вокзалу Леонід Пляченко заявив, що прибрали пост, бо дезінфікували приміщення та назвав його “гнидником”. Відновлювати його він категорично відмовляється. 

“Ми там два дні мили після вашого, вибачте, гнидника!”, – заявив Пляченко. 

4

Тепер виясняти, чому майно волонтерів перемістили без їх згоди, будуть правоохоронні органи. Дорогоцінні прапори та шеврони вдалось повернути, інше майно керівник вокзалу заявив, що віддаватимуть за описом. 
 

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.