Четвер, 18 Квітня, 2024

“Миколаївелектротранс” вирішив реанімувати списаний трамвай: від старого залишили лише каркас

Умови всеукраїнського карантину поступово послаблюють, а це означає, що скоро все більше миколаївців користуватимуться громадським транспортом, щоб дістатися до роботи та вирішити нагальні справи. При цьому головний санітарний лікар України неодноразово заявляв, що українцям ще довго доведеться дотримуватися соціальної дистанції та носити захисні маски. Зважаючи на це, цілком вірогідно, що громадський транспорт продовжить перевозити пасажирів, відповідно до передбаченої кількості сидячих місць. Найбільшу місткість нині мають тролейбуси та трамваї. Далі на mykolaiv-future.

На комунальному підприємстві “Миколаївелектротранс” постійно працюють над поповнення пересувного складу та відновлення стареньких трамваїв та тролейбусів. Місцеві ремонтники вирішили вдихнути нове життя у старенький трамвайний вагон №2120, що підлягає списанню. Умільці планують з купи металобрухту зробити сучасний трамвай. Нині працівники вагоноремонтних майстерень комунального підприємства працюють над монтажем масок, а також оздобленням металом рами трамвайного вагону.  

Далі заплановано провести випробування кузова на деформацію. Наступним етапом відновлення вагону буде монтаж електроніки та оздоблення салону. Відновлення трамвайного вагону, а краще сказати побудова з нуля, фінансується з грошей, які міська влада виділила на ремонт трамваїв та тролейбусів: за 12 млн грн відновлять 3 тролейбуси та 3 трамваї. 

Фактично, від старого вагону №2120 залишився лише каркас, який використали для будівництва нового трамваю. Зараз виконано лише перший етап відновлення, але вже видно, що новий вагон кардинально відрізнятиметься від того, який мали відправити на списання. Коли буде завершено всі роботи та реконструйований вагон возитиме пасажирів, поки невідомо. 

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.