Субота, 20 Квітня, 2024

Дістатись можна лише на вертольоті чи морем: водії поскаржились на “вбиту” трасу “Миколаїв-Очаків”

Судячи з того, що в Україні в черговий раз продовжили карантин, українці проведуть літо не на пляжах Туреччини та Єгипту, а, як максимум, в Коблево та Очакові, якщо не доведеться самоізолюватися в задушливих квартирах. Щоб дістатись миколаївських курортів треба добряче постаратися, адже від доріг залишились лише напрямки. Обіцяний капітальний ремонт виявився черговим латанням дірок, і то не на всій ділянці, пише mykolaiv-future.com.ua.

Водії скаржаться, що траса “Миколаїв-Очаків” повністю “вбита”, тож до моря тепер можна дістатись лише вертольотом або по воді. По величезним ямам доводиться їхати з мінімальною швидкістю, але навіть це не гарантує, що авто не постраждає. Якщо вдень водії можуть так-сяк доїхати, то вночі траса перетворюється на пекло. Найчастіше, щоб не витрачати грошей на ремонт авто, водії з’їжджають на польові дороги. Тут і швидше, і не так небезпечно.

4

“Дорога “Очаків-Миколаїв” – це не дорога, а назва напряму! Вчора їхав вночі, був просто в шоці. Дичина якась! Курортне місто, а дістатися можна тільки на вертольоті сюди  або по морю!”, – поділився своїми враженнями один з водіїв. 

Нагадаємо, що багатостраждальну трасу “Миколаїв – Парутине – Очаків” обіцяють відремонтувати з 2018 року. Тоді ремонт цієї дороги називали пріоритетним, адже вздовж траси знаходиться чимало туристичних об’єктів, а до моря їдуть сотні тисяч людей. Потім її поставили в чергу на ремонт вже на 2020 рік. У Службі автодоріг навіть оголосили одразу три тендери на поточний середній ремонт всього 7 кілометрів траси на різних ділянках. На ці роботи планують витратити  110 мільйонів гривень. Майже 16 млн грн за 1 кілометр ремонту. Зважаючи на те, що нині всі гроші держава направляє на боротьбу з коронавірусом, цілком вірогідно, що ремонт дороги знову відкладуть на невідомий термін. 

Варто зауважити, що поточний ремонт траси все-таки проводили минулого року, але ділянка з нормальним дорожнім покриттям настільки маленька, що водії навіть не встигають розігнатись, як знов потрапляють на полотно, яке швидше нагадує диряву ганчірку. 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.