П’ятниця, 19 Квітня, 2024

У Миколаєві створили річний трамвайчик на сонячних батареях

 

Миколаївці з нетерпінням очікують послаблення умов карантину, щоб нарешті спокійно вийти прогулятись в парк або покататись на річному трамвайчику. Останні роки річні прогулянки стали надзвичайно популярними серед городян, адже всі охочі можуть насолодитися неймовірними краєвидами міста корабелів з води, пише mykolaiv-future.com.

2

Місцеві винахідники вирішили удосконалити один з прогулянкових катамаранів, тож тепер він працює на екологічно чистій енергії – сонячному світлі. Над судном “Фарад” працювали провідні конструктори та суднобудівники міста на базі компанії “Річний трамвайчик Миколаїв”. Відповідно до розробки, катамаран можна використовувати у не глибоких акваторіях та яхт-клубах. Конструктори посилили його кіль, тож катамаран захищений від випадкових пошкоджень на мілкому узбережжі. Він відносно легкий, всього 2 тонни, проте, може перевозити вантажі та пасажирів загальною вагою близько 3 тисяч кілограм. 

3

Простора палуба дозволяє пасажирам доволі комфортно розміститись на борту, а наявність тенту дозволяє не припиняти перевезення пасажирів з березня по листопад. Розробники акцентують увагу на тому, що легка та жорстка конструкція з АМг сплаву дозволила встановити на даху річного трамвайчика сучасні сонячні батареї та накопичувач загальною потужністю 40 кВт-г. Прогулянкове судно “Фарад” розвиває швидкість у 8 вузлів, тож на ньому почуватимуть себе комфортно, навіть, діти. Катамаран може безперервно та без підзарядки працювати близько трьох годин. Крім того, “Фарад” можна використовувати як мобільну електростанцію, яка генерує 5 кВт енергії. 

4

Варто зазначити, що прогулянковий трамвайчик має довжину  10 метрів, а ширину 2,8 метрів. В нього доволі невелика осадка, всього 0,5 метра. Миколаївці залюбки зможуть кататись на його борту вже по завершенню карантину. 

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.