Четвер, 28 Березня, 2024

У Миколаєві завершують ремонт пішохідного понтонного мосту у центрі міста

У Миколаєві навіть через місяць після урагану “Юлія” продовжують ліквідувати наслідки негоди. Ремонт пішохідного понтонного мосту у центрі міста виявився непростим завданням.  Особливо після того, як водолази обстежили підводну частину конструкції та не знайшли одну з найважливіших деталей – ригель. Кріплення вагою в 130 кг могло потонути, адже глибина водойми в цьому місці досягає 8 метрів, на дні шар мулу, що накопичився роками.  Тож знайти його вже неможливо, необхідно замовляти новий. Виготовленням нової деталі займались на підприємстві “ЕЛУ автодоріг”. Чиновники заявили, що ремонт мосту та виготовлення нового ригеля обійдеться місту майже в 600 тис грн. Далі на mykolaiv-future.

Днями, спеціалісти, нарешті, приступили до роботи. Виконроб ПрАТ “ЮЖМОРМОНТАЖ” Марк Кабанець повідомив, що відновленням мосту займаються одразу спеціалісти декількох організацій, зокрема працівники суднобудівних заводів “Океан” та 61-го комунара. На воді роботи з розведення та підйому виконуються з буксиру, а на суші працює кран вантажопідйомністю 180 тон. Працівникам все-таки вдалось притягнути відірвану секцію мосту до основи, але суттєвою перепоною є низький рівень води в річці Інгул. Нині завершено лише перший етап робіт. Далі спеціалісти планують встановлення донних якорів та ремонт ригельних замків. 

Нагадаємо, що внаслідок урагану “Юлія”, який пронісся містом місяць тому, пішохідний міст відірвало від основи. Попри небезпеку для життя та здоров’я, городяни довгий час продовжували переходити на інший бік річки по зламаному мосту. Це найкоротший шлях з центру міста до парку “Перемога”. Пізніше комунальники перекрили рух по мосту до завершення ремонтних робіт. Очікується, що вже найближчим часом городяни зможуть користуватися пішохідний понтонним мостом у звичному режимі. Відновлювальні роботи на цій ділянці тривають.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.