П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Без даху під дощем: спорткомплекс “Трудові резерви” заливає водою

Більше тижня тому Миколаївщиною пронісся ураган “Юлія”. Місцева влада підрахувала, що на ліквідацію наслідків негоди необхідно близько 15 млн гривень. Левова частка витрат піде на відновлення покрівель стратегічних об’єктів міста. До їх числа можна віднести і міністерський палац спорту “Трудові резерви” (Плавбасейн), якому повністю знесло дах. Нині частину приміщень у будівлі орендує обласна рада. Далі на mykolaiv-future.

Хоч керівництво спорткомплексу звернулося до влади за допомогою ще тиждень тому, та жодних дій стосовно усунення проблеми не відбулося. У Миколаєві розпочався дощ, і зали в яких займаються діти, були вимушені рятувати від потопу працівники. Тепер всюди відра та ганчірки, щоб збирати воду, яка ллється прямо зі стелі.

Головний тренер з греко-римської боротьби Сергій Білобаба заявив про своє занепокоєння стосовно затягування вирішення проблеми. Сьогодні в “Трудових резервах” тренується величезна кількість спортсменів, дітей та студентів. Якщо найближчим часом дах не буде відновлено, а вода заллє дах та проводку, споруда може стати аварійною і спортсменам ніде буде тренуватися. Тому від імені тренерів та вихованців спорткомплексу Білобаба звернувся до депутатів облради з прохання про допомогу. 

“Ми – люди, які виховуємо молоде покоління, професійних спортсменів, просимо Вас допомогти в нашій непростій ситуації, яка може призвести до безробіття, до втрати єдиної хорошої спортивної будівлі в мікрорайоні Соляні, де займається спортом величезна кількість дітей, студентів міста Миколаєва та області. Ми просимо відреагувати якнайшвидше, щоб не вийшло ще однієї аварійної будівлі міста Миколаєва. А Ви прекрасно знаєте, що будівель в аварійному стані і в області, і в місті вже багато. Не хочеться, щоб спорткомплекс «Плавбасейн» приєднався до їхнього числа. Ми вже зверталися з проханням про допомогу, через тиждень реакції так і не послідувало”, – йде мова в зверненні 

Варто зазначити, що на сьогоднішній день, приміщення спорткомплексу знаходяться на балансі ЧДУ ім. Петра Могили. Спеціальна комісія обстежила “Трудові резерви” та зафіксувала пошкодження покрівлі площею понад тисячу квадратних метрів. За попередніми підрахунками, відновлення даху обійдеться в 2,34 млн грн. Минулої п’ятниці стан приміщень приїхала перевіряти голова облради Вікторія Москаленко. Вона заявила, що вирішити проблему можна лише негайно виділивши гроші з резервного фонду обласного бюджету. 

На сьогоднішній день існує реальна загроза руйнування будівлі та закорочення електричної проводки через дощі. Для того щоб уникнути цього, необхідна термінова реакція влади, проте досі жодних рішень про виділення коштів та початок ремонтних робіт не прийнято. “Трудові резерви” вже другий тиждень стоять без даху під відкритим небом.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.