Четвер, 25 Квітня, 2024

Коблево не прийматиме евакуйованих з Уханя українців

Мiсцева влада та медики спростували можливість створення зони обсервації на території курорту Стрімке поширення коронавіруса в світі змушує людей з упередженням ставиться до громадян, які залишають зону карантину в Піднебесній, навіть якщо це їх співвітчизники. На даний момент українці в Ухані чекають евакуацію на батьківщину, вже на місці їм доведеться пройти обстеження і провести два тижні в зоні карантину. Всього додому повинні повернуться півсотні наших співгромадян. За попередньою інформацією, даний рейс повинен відбутися 18 лютого, пише mykolaiv-future.com.ua.

Нещодавно в мережі почала поширюватися інформація, що однією з двох зон обсервації, а просто карантину, в Україні може стати одна з баз відпочинку відомого Миколаївського курорту Коблево. Сюди будуть поміщені всі евакуйовані, у яких немає ознак захворювання, адже це і є головна умова при якій люди зможуть покинути Китай. Пасажири з симптомами коронавірусу на борт допущені не будуть.

Поки у Львівській області та на Київщині люди протестують проти створення зони обсервації в населених пунктах, в Коблево спростовують чутки про розміщення евакуйованих громадян. Головний лікар місцевої ОТГ Віктор Чернега заявив, що подібні заходи в принципи неможливі в населених пунктах. Додатковим фактором є те, що в разі підтвердження захворювання навіть у одного з евакуйованих громадян, туристичний і оздоровчий сезон в Коблево буде зірвано. Варто відзначити, що тисячі дітей з усієї України приїздять в Коблевські санаторії на оздоровлення. Місцева влада також спростувала дану інформацію, тому ті, хто любить і цінує Миколаївський курорт, можуть спокійно готується до початку сезону відпочинку.

В Уряді заявили, що місця обсервації прибулих з республіки Ухань українців будуть містяться в секреті, щоб уникнути провокацій. Для людей вже підготували два приміщення, одне буде використано як основне, друге для непередбачених ситуацій.

Відзначимо, що на даний момент в Україні не зареєстровано жодного випадку захворювання коронавірусів. Також медики запевняють, що в разі своєчасного звернення до медичного закладу вірус піддається лікуванню і не викликає ускладнень. Рівень смертності не перевищує 14% і це в тому випадку, якщо захворювання не лікувати.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.