Вівторок, 30 Квітня, 2024

У Миколаєві знов контролюватимуть рух громадського транспорту по GPS, а з маршруту №1 знімуть розвалену машину

Після послаблення карантину більшість миколаївців знов вийшли на роботу, а отже проблема з транспортом у місті знов стала актуальною. Ні для кого не секрет, що машин на маршрутах поменшало, а деякі з тих, що курсують, дихають на ладан. Після чергової наради з перевізниками у міській раді підняли цілий ряд важливих питань, пише mykolaiv-future.com.ua.

У Миколаєві відновлять контроль за дотриманням маскового режиму та дезінфекції громадського транспорту

1

Найперше з них стосується дотримання маскового режиму, адже в Україні збільшилась кількість випадків інфікування коронавірусом. Більшість пасажирів миколаївських маршруток ігнорують носіння масок у громадському транспорті або знімають їх одразу, щойно заходять до салону. На вулиці спека, в салоні задуха, тож городяни обирають сидіти без маски, ніж втратити свідомість через брак кисню. Таким чином наражають себе на ще більшу небезпеку. Водії масковий режим в салоні не контролюють. У Корабельний район продовжують їздити забиті вщент маршрутки, тож про дотримання умов перевезення відповідно до кількості посадкових місць не може бути і мови. Це і не дивно, адже в час робочого перевезення чекати порожню маршрутку у Корабельний район марно, всі хочуть додому. Ще не доїжджаючи до автовокзалу салон забитий. 

Під час наради начальник управління транспортного комплексу Дмитро Попов заявив, що контроль за дотриманням маскового режиму та дезінфекцією громадського транспорту має бути посилено, адже ризик захворюваності не зник. В свою чергу, Олександр Герасіменя заявив, що перевізники практично перестали дотримуватись протиепідеміологічних заходів. Лише за два перші місяці карантину з-за кордону до Миколаєва повернулося більше тисячі осіб, які можуть бути потенційними носіями захворювання. 

Перевізників закликали відновити GPS-моніторинг та зняти  з роботи розвалену маршрутку №1 

2

Для того, щоб ці вимоги  можна було виконати, необхідно мати на маршрутах достатню кількість машин. Нині відслідкувати необхідний номер маршруту онлайн можна лише у КП “Миколаївпастранс”, “Миколаївелектротранс”, Євротранстехсервіс” та “ТФТ”. Скільки машин виводять інші перевізники точно не відомо. Контроль за роботою маршруток поклали на керівників підприємств, які повинні відновити GPS-моніторинг. 

Вже тривалий час городяни страждають через брак маршруток, що курсують у Ракетне Урочище. Щодня на зупинці громадського транспорту на 3-й Слобідській під час робочого перевезення вишиковується величезна черга людей, які хочуть дістатись додому. Комусь вдається потрапити до переповненої маршрутки, а хтось годинами чекає машину № 2, 82 та 81, але змушений йти додому пішки або викликати таксі. Після 20:00 жодний транспорт не ходить на Казарського, хоча місцева влада пообіцяла найближчим часом пустити у мікрорайон комунальні маршрути 

Миколаївці продовжують скаржитись на розвалені маршрутки, в яких прямо в салоні йде дощ та відвалюються сидіння. Через неналежний стан салон одну з машин маршруту №1 Дмитро Попов  рекомендував керівнику підприємства взагалі зняти з експлуатації.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.