Субота, 20 Квітня, 2024

Заробляють гроші: у Миколаєві кафе та ресторани масово почали будувати “літники” на тротуарі

Після послаблення карантину та приходу довгоочікуваного тепла, у Миколаєві кафе та ресторани почали масово будувати літні майданчики прямо на тротуарі, більшість з них не має на це жодних дозвільних документів. Городяни скаржаться на те, що зовсім скоро пішоходом ніде буде ходити по головній пішохідній вулиці міста, адже її активно забудовують тимчасовими, а скоріше постійними, “літниками” та терасами. Далі на mykolaiv-future.

Немало шуму наробило самовільне будівництво літнього майданчику бару “IIIO”, адже її власник вирішив не лише сховати історичний фасад за залізною конструкцією, але і помістив газову трубу прямісінько у новий дах, хоча це категорично заборонено за правилами протипожежної безпеки. 

Вслід за баром “IIIO”, дерев’яний подіум, що займає більшу частину тротуару, звели і власники закладу “Lviv Croissants”, що знаходиться на вулиці Адмірала Макарова, 60 г. Городяни вже звернулися до міського Контакт Центру, щоб влада перевірила законність такої забудови. Більшість миколаївців не підтримують таку форму благоустрою та вважають, що підприємці поступово перетворюють місто на Шанхайський ринок. Через величезну кількість “літників”, пішоходам скоро доведеться вчитись пересуватись по повітрю. 

2

Гастро-бар “Прохолода” на вулиці Спаська, 48 а, також вирішив, що столиків під парасолькою їм замало та почав будувати прямо на тротуарі капітальну залізну прибудову. На даний момент основу конструкції вже зварено та змонтовано. Місцеві мешканці скаржаться, що скоро їм доведеться ходити по дорозі, адже на тротуарі зовсім не залишилося місця для людей. “Літник” гастро-бару миколаївці назвали черговою “будкою” та вимагають її демонтувати. 

3

Не зміг втриматись від захоплення зайвого метру тротуару і ресторан “La Terrazza & Roppongi” на розі вулиць Спаської та Артилерійської. На місце будівництва вже двічі викликали поліцію, проте городяни так нічого і не досягли. Вся справа в тому, що власник закладу депутат міської ради Вячеслав Опанасенко. Миколаївці вважають, що заклади громадського харчування взагалі знахабніли, адже забудували своїми “літниками” весь центр міста. 

4

 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.