Середа, 24 Квітня, 2024

Сєнкевич запропонував кандидату в мери Миколаєва Чайці привести до ладу парк "Юність"

Миколаївці стурбовані занедбаним станом міського парку “Юність”, що знаходиться в Інгульському районі міста. Не  регулярне прибирання, відсутність нормально облаштованих місць для відпочинку та, хоча б, елементарних лавок. Дитячі майданчики вже давно втратили гідний зовнішній вигляд. Саме тому городяни звернулися до мера Миколаєва Олександра Сєнкевича з питанням, коли міська влада візьметься за парк “Юність” та приведе його до ладу. Далі на mykolaiv-future.

Виявилось, що місто не керує парком вже багато років. Про це Сєнкевич повідомив в ході щоденного онлайн включення. Парк “Юність” ще за часів, коли містом керував народний мер Миколаєва Володимир Чайка, передали в аренду терміном на 50 років. В умовах миколаївських реалій 50 років – все рівно, що назавжди. 

“Парк “Юність”, за часів мерства Володимира Дмитровича Чайки, був, мені здається на 30 років (пізніше уточнено, що на 50 років, – ред), переданий в оренду. Тобто, сьогодні за ним не доглядає міська влада”, – заявив мер Миколаєва. 

Сєнкевич додав, що зараз міська влада та комунальні служби взялись за активне прибирання та приведення до ладу парку 61-го комунара, а також “Перемога”, щоб городяни могли гуляти на свіжому повітрі, що особливо важливо  в умовах самоізоляції та всеукраїнського карантину. 

“Якщо ви бачите, ми дуже активно взялись за очистку парків і скверів. Парк біля заводу імені 61-го комунара привели до ладу, він вже проглядається, освітлення там зробили. Парк “Перемога” робимо одну і другу частину по обидва боки від ПГУ”, – додав міський голова. 

Очільник міста вважає, що миколаївцям не варто сподіватись, що депутатський корпус цього скликання поверне парк у власність міста та розірве договір оренди. 

“Що стосується парку “Юність”, ми не можемо ним займатися по причині того, що він знаходиться в оренді. В будь-якому разі, я не думаю, що депутатський корпус цього складу забере цю оренду чи розірве цей договір. Давайте ми звернемося до орендаря і звернемо його увагу щодо якості його прибирання”, – вважає Олександр Сєнкевич. 

Виявилось, що в числі людей, які нині контролюють парк “Юність” є син колишнього міського голови Владислав Чайка, який вже активно готується до місцевих виборів та хоче обійняти посаду мера. Зважаючи на це, Олександр Сєнкевич запропонував Владиславу Чайці зайнятись приведенням парку “Юність” в порядок, в рамках своєї передвиборчої кампанії. 

“Здається, одним з тих людей, які займаються тим парком є якраз син (колишнього міського голови Володимира Чайки, – ред) – Владислав Чайка. Я думаю, що він планує йти на вибори. Якраз може під вибори зробити, порядок там наведе, лавки якісь встановить чи що. Думаю, що це не проблема”, – додав Сєнкевич.  

Таким чином, миколаївцям варто звертатися та вимагати приведення  до ладу однієї з небагатьох громадських  зон відпочинку у Інгульському районі міста до орендарів, яких міський голова пов’язує з кандидатом на пост мера Владиславом Чайкою. 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.