П’ятниця, 29 Березня, 2024

Рух теплохода з Каботажного спуску у Корениху відновлять після карантину

Щовесни у Миколаєві поновлюється рух річкового транспорту у Малу Корениху. Перевезенням пасажирів та вантажів займається “Адміністрація річкових портів”. Цього року теплохід почне курсувати не раніше, ніж завершиться всеукраїнський карантин. Про відповідне рішення портовиків повідомив Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич. Далі на mykolaiv-future.

Зазвичай, вже в  середині квітня всі миколаївці можуть швидко та недорого дістатись додому або на дачу на річковому транспорті. За один раз рейсовий теплохід “ОМ-101” може перевезти більше 250 пасажирів. Пільгові категорії населення можуть користуватись їм безкоштовно, адже вартість їх пересування компенсує міський бюджет. Минулого року ціна білету становила 16 грн, цього року тарифи ще не було встановлено. Проте, якщо плата і зросте, то не значно. Теплохід курсує 2-3 раз на день в кожну сторону. Тому миколаївці без проблем можуть дістатись на роботу вранці та повернутися додому ввечері. 

Зауважимо, що часто миколаївці використовують теплохід не лише, як громадський, але і як туристичний транспорт. За невеликі гроші можна прогулятися та насолодитись неймовірними краєвидами. Провести день на березі річки, влаштувати пікнік та повернутися у місто. В той же час, прогулянка на приватному катері або теплоході з центру міста обійдеться мінімум в 5 разів дорожче. 

Двопалубний теплохід “ОМ-101” було побудовано у 1987 році на Херсонському суднобудівному судоремонтному заводі. Ще декілька років тому це був єдиний корабель, що дозволяв миколаївцям здійснити річкову прогулянку. Проте, зараз існує багато інших альтернатив, хоча вони і дорожчі. Судно витримує хвилювання до 4 балів та вітер до 6 балів. Сьогодні багато теплоходів даного типу використовують для організації плавучих банкетів та святкування весіль. 

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.