Субота, 27 Квітня, 2024

У Миколаєві до кінця тижня відкриють прохід по понтонному мосту у центрі міста

Вже з наступного тижня миколаївці вільно та безпечно зможуть користуватися понтонним мостом через річку Інгул, який з’єднує центр міста з парком “Перемога”. Зараз спеціалісти “ЕЛУ автодоріг” приступили до фінального етапу ремонту. До ладу приводять перильну огорожу пішохідного мосту. Якщо погодні умови протягом цього тижня будуть сприятливими, то спеціалісти планують завершити роботи по відновленню ригельних замків та дозволити рух пішоходів мостом. Далі на mykolaiv-future.

Нагадаємо, що міст вийшов з ладу більше місяця тому. Штормовим вітром урагану “Юлія”, 24 лютого його відірвало від основи. Також у місті позносило дахи приватних та будинків культури. Проте, суттєва поломка не вплинула на городян. Миколаївці продовжили на свій страх та ризик переходити мостом на іншу сторону річки. Підлітки, як завжди, стрибали з перил на основу. Після обстеження поломки водолазами, виявилось, що втрачено одну з найголовніших деталей конструкції – ригель. Він міг запросто потонути у товщі мулу, адже важить близько 130 кг, тож знайти деталь вже було неможливо. Її довелось виготовляти заново. Цей процес доручили спеціалістам “ЕЛУ автодоріг”. Саме тому ремонт понтону затягнувся на тривалий термін. Загалом вартість ремонту у міськраді оцінили майже в 600 тисяч гривень.

Роботи проводились в декілька етапів. Для ремонту було залучено кран вантажопідйомністю в 180 тонн, а з води конструкцію на місце штовхав буксир. Попри низький рівень води в річці, злагоджена робота одразу декількох служб, дозволила притягнути відірвану частину понтону до основи. Далі по плану був ремонт донних якорів, а найскладніше ремонт ригельних замків. Сподіваємося, що протягом цього тижня не виникне додаткових перепон і роботи по відновленню пішохідного мосту через Інгул  буде повністю завершено.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.