Четвер, 25 Квітня, 2024

У Миколаєві почали прокладати водогін у Варварівку

 

Єдиним мікрорайоном Миколаєва, який і досі живе без централізованого водопостачання, залишається Варварівка, але ненадовго. Вже найближчим часом всі місцеві мешканці зможуть користуватися необхідним “благом цивілізації”. Мер міста Олександр Сєнкевич повідомив про початок другого етапу забезпечення людей водою, пише mykolaiv-future.com.ua.

2

Зі сторони міста через річку у Варварівку вже почали прокладати довгоочікуваний водогін. Комунікації ведуться від вулиці Мостобудівників в бік Нікольської та Великої Морської. Всі роботи відбуваються поступово, адже для їх виконання необхідно перекривати дороги, а отже рух транспорту буде обмежено. Щоб не створювати великих незручностей, дорогу перекривають невеликими частинами.

3

Другий етап робіт, по забезпеченню Варварівки водою, буде вважатися завершеним, коли спеціалісти прокладуть труби та підключать їх до діючого водогону. Після цього залишиться зробити, чи не найголовніше, пробурити під водою та побудувати дюкер. Коли всі елементи механізму з’єднають, система запрацює і жителі Варварівки будуть забезпечені питною водою.

6

Варто зазначити, що цей проект дороговартісний, відповідно до проектного висновку, всі будівельні роботи обійдуться місту майже 78,4 млн грн. Проте, це втричі дешевше, ніж реалізація проекту 2008 року за 270 млн грн по наземному проведенню водогону з Намиву в Корениху, а потім у Варварівку. Таким чином важливою рідиною буде забезпечено близько 13 тисяч місцевого населення. Люди чекають вирішення цього питання ще з радянських часів. У перспективі водогін планують продовжити до Великої та Малої Коренихи. Зараз мешканці Варварівки забезпечують свої потреби за рахунок привозної води або замовляють свердловини. Підземна вода вважається технічною, тож не може використовуватись для пиття.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.