П’ятниця, 29 Березня, 2024

На Миколаївщині знайшли тимчасову заміну апаратам ШВЛ, на допомогу прийшли дайвери

 

На Миколаївщині не вистачає апаратів штучної вентиляції легень. У всіх лікарнях області їх налічується лише 212, найбільше в обласній дитячій лікарні та ЛШМД. В районних лікарнях знаходиться всього по 1-2 апарату ШВЛ. З початку року, через систему ProZorro, Миколаївщина придбала ще 8 апаратів за 5 млн грн. У розпал пандемії COVID-19, яка все ще оминає нашу область, це може бути критичним та коштувати людських життів, пише mykolaiv-future.com.ua.

1

Фактично, миколаївські лікарні не готові рятувати велику кількість хворих з важкою формою пневмонії та COVID-19. В Очакові на допомогу лікарям, у тимчасовому вирішенні проблеми дефіциту апаратів ШВЛ, прийшли місцеві умільці. Віталій Чупахін поспілкувався з лікарями та дайверами і зібрав з підручних матеріалів апарат, що може подавати кисень через маски для інгаляції або будь-які інші засоби пацієнтам, які цього потребують. Конструкція доволі проста: кисневий балон, декілька трубок, колба з водою, щоб можна було зволожувати потоки повітря та у хворого не пересихало в горлі, а також маска. Але навіть такий саморобний апарат може врятувати життя.

2

Для того, щоб зробити декілька таких саморобних апаратів ШВЛ, чоловік оголосив збір кисневих балонів серед місцевих дайверів. Їх потрібно доволі багато, адже кисень швидко закінчується, тож одному пацієнту на день необхідно їх декілька.

3

Варто зазначити, що підручними засобами вирішили користуватися не лише в Очакові. Фактично, Віталій Чупахін адаптував ідею італійських інженерів. В місцевих лікарнях тисячі хворих на коронавірус, апаратів ШВЛ на всіх не вистачає, тож тимчасово людей підключають до апаратів через дайверське обладнання. Якщо ця ідея працює за кордоном у розпал епідемії, то і Миколаївщина може використати її у скрутні часи. Проте, місцеві мешканці сподіваються, що хвороба омине їх десятою дорогою.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.