П’ятниця, 29 Березня, 2024

Без віскі та вина: миколаївці запасаються на місяць м’ясом, крупами та макаронами

Щоб врятуватись від недуги та ненароком не підхопити коронавірус у кінотеатрах, супермаркетах та розважальних центрах, всю країну відправили на карантин. Від сьогодні життя Миколаєва буде практично паралізовано. Хоч у місті корабелів, на щастя, досі не зареєстровано жодного підтвердженого випадку захворювання на коронавірус, та городянам наполегливо рекомендують не виходити на вулицю найближчі три тижні, пише mykolaiv-future.com.ua.

2

Напередодні ухвалення відповідного рішення, миколаївці вирішили добре підготуватися до самоізоляції. По завершенню робочого дня, миколаївські супермаркети зірвали непоганий куш, адже городяни вирішили не чекати спекуляції на продуктах, як це сталося з медичними масками. Хоч полиці з деякими продуктами до кінця робочого дня виявилися порожніми, але жодної паніки серед людей не спостерігається. Найбільше городяни розбирали крупи. Любов до гречаної та горохової каш  непереможна, тож її можна було побачити практично у кожному кошику. Те саме стосується і макаронних виробів. Рідше городяни брали рис, пшоно та перлову крупу. Неабияким попитом також користується борошно. Досі невідомо чи функціонуватимуть хлібзаводи на повну силу, тож господині вирішили перестрахуватися. Карантин стане часом запашних домашніх пиріжків. В дефіциті нині антибактеріальне мило в будь-якій формі випуску, а також антисептичні засоби.

5

Незважаючи на популярні серед городян жарти про те, що для профілактики організм необхідно дезінфікувати також всередині, спиртні напої городяни проігнорували. Горілка, віскі, вино та пиво залишились майже без уваги. Відповідні запаси робили лише ті, хто планував перетворити карантин на відпустку з застіллям та шашликами. На відміну від алкоголю, м’ясо миколаївці розмітали з швидкістю світла. Якщо раніше середня кількість одного замовлення була 1-2 кг, то зараз люди брали по 4-5 кг, виходячи із необхідності сім’ї на найближчий тиждень, а то і місяць. Найбільше розкуповували куряче м’ясо та свинину. 

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.