Вівторок, 19 Березня, 2024

Плац та стадіон: що набудували на Ширлані за більш ніж 300 млн грн

Багатостраждальний військовий полігон міжнародного значення Ширлан став черговим об’єктом для відмивання грошей. У недобудоване табірне містечко на Миколаївщині держава вклала майже 400 млн гривень, а об’єкт за три роки не те, що не введено в експлуатацію, а подекуди вже почав розвалюватися. Далі на mykolaiv-future.

Нещодавно на полігоні з інспекцією був Міністр оборони Андрій Загороднюк. Він заявив, що недобросовісних підрядників очікує відповідальність,відповідну інформацію передано правоохоронцям, проте, ніяк не прокоментував реальний стан будівництва. Пролив світло на ситуацію миколаївський нардеп від “Слуги народу” Ігор Копитін. Народний обранець відмітив, що, по факту, на сьогоднішній день на полігоні є лише плац та стадіон, всі інші приміщення абсолютно непридатні для використання. Замість сучасних казарм, харчоблоків, медичної частини та інших інфраструктурних об’єктів, очільник армії Загороднюк та нардеп Копитін побачили будівлі без дахів та купи мішків з сипучими будівельними матеріалами просто неба, які, під впливом дощів, перетворилися на сміття. Годі й говорити про крадіжки та мародерство.

Варто зазначити, що дістатися до Ширлану теж справа не з легких, адже до полігону веде грунтова дорога, яка перетворюється на купу багна у негоду. Таким шляхом не може пересуватися навіть важка військова техніка. Питання з дорогами найближчим часом має вирішити голова Миколаївської ОДА Олександр Стаднік.  Якщо ж службовцям пощастить дістатися до Ширлану, то на місці вони побачать недобудови, що вже руйнуються. Зараз на полігон прибула військова інженерна бригада, щоб вирішувати, яким чином діяти далі. 

Також багато запитань викликає готовність полігону до проведення щорічних міжнародних навчань Сі Бриз. Цього разу вони мають об’єднати військових з 20 країн світу. 

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.