Субота, 20 Квітня, 2024

Туристичний сезон в Очакові під загрозою – шторм розмив місцеві пляжі

 

На Миколаївщині відпочинок на одному з морських курортів у 2020 році знаходиться під загрозою. В Очакові місцеві пляжі і кілька пірсів розмило під час шторму. Берегова лінія вздовж обривів взагалі скоро може зникнути, так як спостерігається значний обвал породи. Потужні хвилі вирвали забетоновані парасольки, а також підірвали плити пірсів, пише mykolaiv-future.com.ua.

2

Місцеві жителі впевнені, якщо влада не вживатиме ніяких дій для зміцнення берегової лінії, Очаків і зовсім може залишитися без пляжів і, відповідно, без туристів. Хоча марних надій на швидку реакцію вони не мають, адже в місті і без того досить проблем Які управлінці не поспішають вирішувати. Серед основних жахливий стан доріг, відсутність освітлення навіть на пішохідних переходах і багато іншого.

3

Варто зазначити, що лише місяць тому в Очакові стався катастрофічний обвал берегової лінії. В останній раз подібне траплялося більше півстоліття тому. Біля військової частини внаслідок зсуву утворилася пів кілометрова тріщина на п’яти гектарах землі. На щастя, загрози житловим будинкам на даний момент немає. У зону ризику потрапили місцеві бази відпочинку. Єдине, що реально постраждало – це огорожа військової бази, яке буквально повисло в повітрі. Тоді ж було скликано термінову нараду, на якій місцева влада заявила, що не в силах самостійно впоратися з даною проблемою. У свою чергу, вчені заявили, що подібні зсуви неминучі і назвали їх причиною хвильову ерозію.

4

З огляду на дані фактори, існує реальна загроза того, що пляжна зона в Очакові скоротиться в десятки разів, а відповідно і кількість туристів піде на спад. Для маленького міста, яке живе за рахунок напливу відпочиваючих в сезон відпусток це може призвести до закриття приватних готелів і баз відпочинку через відсутність постояльців.

5

 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.