Четвер, 25 Квітня, 2024

У Миколаєві за бюджетні гроші реалізують 14 громадських проектів

Вже цієї весни миколаївські громадські активiсти почнуть реалізовувати свої проекти за рахунок міського бюджету. Миколаївська міськрада дала зелене світло 14 з 22 проектів, які подали 19 організацій на конкурс. В цілому на їх реалізацію необхідно більше 400 тисяч гривень, з яких бюджетних лише третина. Відповідне розпорядження міський голова Олександр Сенкевич підписав ще 5 лютого минулого року, пише mykolaiv-future.com.ua.

Мiстян радуватимуть джазом та театральними постановками

2

Відбір конкурсних робіт проходив в рамках міської програми “Молодіжна політика”, прийнятої на 2019-2021 роки. Наймасштабнішим проектом став IV Миколаївський відкритий конкурс молодих джазових виконавців “PERFORMANCE JAZZ 2020”. Його організацією буде займатися Миколаївський джаз-клуб. Яскрава культурна подія в житті міста обійдеться в 135 тисяч гривень. Джазовий фестиваль вже давно полюбили городяни, адже щорічно він збирає на одній сцені близько 200 любителів цього музичного напрямку не тільки з усіх куточків України, але також ближнього і далекого зарубіжжя. Миколаївський фестиваль може пишається виступом не тільки аматорів, а й генія сучасного джазу Філо Машадо.

Також городян розважатимуть в міжнародний День театру культурним проектом “Миколаїв – місто театральне”. Громадська організація “РУМ” майже за 30 тисяч гривень проведе фестиваль “MY ART”. Активісти вже встигли себе зарекомендувати завдяки Фестивалю американського кіно “Незалежність”, який залишив тільки найяскравіші емоції в пам’яті і душі городян. Не забули організатори і про школярів та студентів. Для молоді цього року проведуть “ХХІ конкурс Шевченківської поезії” Заповіт 2020 “, а також ХVІІІ конкурс фольклорно-інструментальної музики та народної пісні ім. Миколи Аркаса. Уже традиційно відбудеться конкурс “Студентська зірка Миколаєва”, а “Poetic Dragon Boat Festival-2020” в черговий раз об’єднані українську і китайську культуру. Минулого року організатори дивували городян гонками на човнах-драконах, чайною церемонією і, звичайно ж, майстер-класом по конг-фу і орігамі. Цього року програма фестивалю буде не менш цікавою. Для старшокласників в новинку буде конкурс “Модель ООН – 2020” та “Школа волонтерів правову допомогу”.

Миколаївцiв та гостей мiста чекає фестивальна весна та розваги на будь-який смак

11

Також варто відзначити і ті проекти, які не пройшли жорсткий конкурсний відбір. “Об’єднання творчих авторів” самостійно доведеться шукати спонсорів для створення Пересувний вуличної мультимедійної арт-галереї “Вікно” про історію, культуру та мистецтво. Проект виявився дорогим, близько 100 тисяч гривень, але не зацікавив конкурсну комісію. Студентський парламент Національного університету кораблебудування з проектом “MEDIAFEST-2020” також залишилися без фінансування. “MykoGreenSpace” і Онлайн платформа підтримки молодих програмістів та інженерів будуть шукати фінансової підтримки у меценатів.

За підсумками конкурсу можна з упевненістю сказати, що городян чекає насичена цікавими подіями та фестивалями весна.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.