Вівторок, 30 Квітня, 2024

На Миколаївщині побудують ще одну сонячну електростанцію за 5,6 млн євро

 

Весь світ крокує до енергонезалежності та робить ставку на відновлювані джерела енергії. Миколаївщина в цьому питанні також вирішила не пасти задніх. Найближчим часом на території області збудують ще одну сонячну електростанцію. Даний проект оцінюють майже в 6 млн євро, пише mykolaiv-future.com.ua.

Інвестори планують створити електростанцію ТОВ «ЕКОЕНЕРГОСИНТЕЗ» на території Держівської сільради у Миколаївському районі області. Очільник райдержадміністрації Андрій Вовчастий зауважив, що місцева влада готова надавати інвесторам свою підтримку та створювати сприятливий для ведення бізнесу мікроклімат. 

2

Варто зазначити, що компанія, яка має такі грандіозні плани на будівництво сонячної електростанції була зареєстрована трохи більше двох років тому у Львові на Ігоря Гриду зі статутним капіталом всього в тисячу гривень. Всього ТОВ створили п’ять засновників: Валерій Бородієнко, Ігор Гнида, Зубрицький Богдан та Ігор Стицишин.  Серед них також громадянин Польщі Єжи Шпирка. Його внесок до статутного капіталу найбільший – 630 грн. Товариство з обмеженою відповідальністю “ЕКОЕНЕРГОСИНТЕЗ” спеціалізується на виробництві та торгівлі електроенергією. Жодної інформації про подібні вже реалізовані проекти на території України або за її межами немає. 

2

У Миколаївській РДА додають, що найближчим часом планують ще одну зустріч з інвесторами стосовно залучення додаткових коштів. 

Нагадаємо, що це не перший масштабний проект із використанням сонячної енергії. Наприкінці 2019 року у Первомайському районі області компанією UDP Renewables було запущено вже шосту електростанцію, потужністю 6,5 МВт. Її площа становить близько 12 гектарів, на яких розмістилось 20 тисяч сонячних панелей. Переговори та будівництво об’єкту тривало кілька років. Даний крок дозволить значно скоротити об’єми викидів діоксиду сірки під час виробництва електроенергії. 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.