П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Штраф 510 грн: у Миколаєві почали фіксувати на фото та відео перевищення швидкості

 

Миколаївські водії дуже часто перевищують швидкість, не пропускають пішоходів на регульованих та нерегульованих переходах, сідають за кермо напідпитку, дозволяють собі рух по зустрічній смузі та на вулицях з одностороннім рухом, а від цього страждають інші учасники дорожнього руху. Відтепер за порушення швидкісного режиму у місті водії сплачуватимуть штрафи. У Миколаєві почали фіксувати на фото та відео факти порушення правил дорожнього руху на аварійно-небезпечних ділянках по проспекту Центральному. Про це повідомила Патрульна поліція області. Далі на mykolaiv-future.

Вимірювання швидкості руху транспортних засобів патрульні здійснюватимуть за допомогою приладу TruCAM. Відповідні зони, де знаходяться пристрої, позначено знаками дорожнього руху типу 5.70. Нині їх можна помітити на вулиці Пушкінській у напрямку руху до вулиці Соборної по проспекту Центральному. Знак розміщено на відстані 2,3 км до TruCAM. 

Варто зазначити, що гранично допустима швидкість руху у межах міста – 50 км/годину та врахування похибки. Якщо перевищення швидкості більше ніж на 20 км/год, то водію загрожує штраф – 255 грн. У випадку, коли авто перевищує швидкість вдвічі та сягає 100 км на годину, штраф буде більшим – 510 грн. 

Миколаївські водії неоднозначно відреагували на появу фіксаторів перевищення швидкості на міських дорогах. Поки одні водії закликають бути толерантними на дорозі на не перевищувати швидкість, щоб не створювати аварійних ситуацій, інші почали вимагати сертифікат якості на прилади. Є і ті, хто вирішив внести місце розташування всіх камер на свій навігатор, щоб зайвий раз не сплачувати штрафи. 

В той же час городяни вважають, що TruCAM необхідно встановити на Перегоні, адже водії на цій ділянці шляху розвивають швидкість 120 та більше км/год. Через це у темний час доби на трасі регулярно гинуть пішоходи, яких не видно через погане освітлення та порушення правил дорожнього руху. Якби водії не перевищували швидкість, ДТП з летальним завершенням було б значно менше. 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.