П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Миколаївці висміяли “Рибохорону” за штраф в 17 тисяч для підлітка за 4 кг риби

Вчора, 28 травня, Миколаївський рибоохоронний патруль прозвітував, що впіймав на Дніпро-Бузькому лимані порушника, якому виписали штраф у 17 тисяч гривень. Тим самим браконьєром виявилась дитина. Хлопець 16 років  з села Яселка Очаківського району наловив ятером цілих 4 кг риби. В улов потрапили мальки креветок, маленькі бички, атерина та кефаль. Його звинуватили у промисловому вилові риби без наявності будь-яких дозвільних документів, пише mykolaiv-future.com.ua.

Миколаївці таку новину від рибоохоронного патруля не зрозуміли. По факту порушник ще дитина, а улов явно не промисловий, а для особистого споживання. Люди не розуміють навіщо його штрафувати, якщо можна було для початку провести профілактичну бесіду. За кожен кілограм улову його змусять заплатити більше чотирьох тисяч гривень. 

2

Інші користувачі мережі нарікають, що у рибоохороні зловили дитину з нікчемним уловом, проте, не помічають промислових виловів раків, щук, камбали, севрюги та інших коштовних екземплярів, яких повно на ринках, у інтернет-магазинах та ін. Миколаївці добре знають, де таку рибу виловлюють тоннами, проте рибоохорона туди ніяк не дістанеться. Зауважимо, що у Миколаєві та області подібних інспекторів рибоохорони неодноразово ловили на хабарі, адже вони покривали браконьєрів. Проте, хлопця з чотирма кілограмами риби відпустити совість не дозволила. 

Більшість громадян вважає, що дитина зловила рибу для того, щоб прогодувати себе та свою сім’ю. У зв’язку з карантином чимало сімей втратили основне джерело доходу, тож змушені виживати будь-яким способом. В тому числі ловити бички собі на обід. Багато питань було щодо процедури,  згідно з якою протокол про порушення та штраф було складено на неповнолітню дитину. У Миколаївській рибоохороні додали, що на момент вчинення правопорушення парубку виповнилося 16 років, а це вік, з якого особа може нести адміністративну відповідальність.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.