П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Хто і як підтримує стратегічні ініціативи Миколаєва

Комунальна установа «Агенція розвитку Миколаєва» існує з 2017 року, і весь цей час покладає максиму зусиль, щоб реалізовувати неймовірну кількість проектів для модернізації міста. Всього п’ять людей у команді, проте вони вже стільки років поспіль розробляють стратегічні ініціативи, проводять публічні заходи у рамках розробки та затвердження Стратегії розвитку Миколаєва, реалізовують проекти підтримки ініціатив міського розвитку, розробляють і виготовляють рекламно-інформаційні та відео матеріали з промоції Миколаєва, його брендовий стиль тощо. Більш детально читайте на mykolaiv-future.

Алгоритм розвитку Миколаєва завдяки установі

Наразі «Агенція розвитку Миколаєва» працює за такими напрямками роботи як освіта (розвиток неформальної освіти), культура (організація заходів з метою підвищення рівня культури мешканців регіону), економіка (реалізація проектів, націлених на підвищення рівня економічної конкурентоспроможності регіону), ресурсний центр (співпраця та допомога громадським організаціям та ініціативам), урбаністика (проекти, спрямовані на підвищення рівня привабливості та комфорту громадського простору) і сталий розвиток (комплекс заходів та проектів, спрямованих на покращення екологічної ситуації в регіоні).

Втіленні у життя проекти та ініціативи

Окрім того, вже досить багато проектів було реалізовано установою. Наприклад, новий громадський простір у Заводському районі міста Миколаєва. Арт-об’єкт «МИ» біля готелю «Турист» разом із підсвіченою колишньою ЛЕП-опорою та 30-метровою дизайнерською лавою стали новим місцем відпочинку та оригінальною фотозоною для городян та гостей міста. Відкриття оновленого майданчику відбулося на честь 230-річчя з дня заснування міста Миколаєва.

установа

В рамках цього ж проекту у внутрішньому дворику колишнього Будинку офіцерів флоту запрацював культурно-освітній простір. Протягом року тут відбуваються серії безкоштовних кінопоказів найкращих фестивальних фільмів, лекції та дискусії, музичні виступи і вечори поезії, а також діє виставковий центр проста неба. З цією метою були проведені ремонтні та підготовчі роботи на літній сцені, облаштоване декоративне освітлення, придбані стільці та пуфи, виготовлені спеціальні вуличні меблі, встановлено великий екран тощо.

Завдяки фінансуванню Українського культурного фонду стала можлива трансформація Художнього музею у сучасний культурний хаб. Проект став переосмисленням витворів класичного мистецтва та наблизив їх до сучасної аудиторії. Це візуальний «переклад» не мовою оригіналу картин відомих художників.

В результаті дизайнери BRATY створили серію з 15 колажів на основі оригінальних робіт Олександра Мурашка, Кузьми Петрова-Водкіна, Валентина Сєрова, Василя Верещагіна, Зінаїди Серебрякової, Євгена Плюшара, Сергія Малютіна та інших митців, роботи яких зберігаються в колекції Миколаївського обласного художнього музею ім. В.В.Верещагіна. Крім того, в рамках проекту виготовлено промо продукцію, проведено дві виставки в Києві та Миколаєві, серію відкритих лекцій про сучасне мистецтво та тренінг для співробітників музею.

І це лише маленька дещиця того, чим завдячує Миколаїв комунальній установі «Агенція розвитку Миколаєва».

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.