Вівторок, 19 Березня, 2024

Перший в Миколаєві IT-фестиваль OpenAirITFestival

OpenAirITFestival – перший і єдиний у Миколаєві IT-фестиваль під відкритим небом, який надає можливість познайомитися з місцевими компаніями, зрозуміти структуру і специфіку миколаївської ІТ-спільноти, отримати консультації від провідних фахівців про вектори розвитку і способи досягнення високих результатів. Більш детально читайте на mykolaiv-future.

Дійсно потрібна ініціатива

Організатором фестивалю виступає «Благодійний фонд Бітрут Академія», шведсько-українська ІТ-школа. Її студенти отримують реальні, практичні знання, навчаючись у викладачів, які активно розвиваються у своїй сфері. Фонд співпрацює з місцевими IT-компаніями, які шукають талановитих випускників, забезпечують їх відмінним портфоліо, яким не соромно похвалитися перед роботодавцями, допомагають зорієнтуватися на ринку IT-вакансій.

І у них непогано виходить: 70% випускників успішно знаходять роботу в IT протягом 6 місяців після закінчення курсів. Принаймні, такі цифри надає сам Фонд.

Під час проведення самого першого OpenAirITFestival були представлені експо-зони провідних IT-компаній міста, презентації існуючих освітніх програм, що надають можливість отримати необхідну кваліфікацію для початку кар’єри, стенди консультантів з юридичних аспектів професії, податкового обліку і банківських послуг, панельна дискусія на тему: «Шлях від зацікавленого IT до фахівця галузі».

ИТ

Також у програмі фестивалю вже є постійні гості і учасники, серед яких засновник компанії Beetroot і шведсько-української школи Beetroot Academy, переможець у номінації «Підприємець року» в Альмедалене (Швеція) Андреас Флодстрем, менеджер проекту SIDA від шведського уряду Девід Херденберг, мер міста Миколаєва, менеджер IT-кластеру Андрій Жуков, UI / UX дизайнер, представник дизайн-спільноти міста Валентин Решетняк та інші.

Нікуди і без розважальної частини, яку забезпечують вікторини від партнерів, виставки робототехніки, фуд-корти від миколаївських закладів харчування, фотозони та виступи музичних гуртів.

Загальна картина в місті

Існування подібних заходів якнайкраще позначається на іміджі міста у сфері IT, адже чимала частина людей переїжджають з Миколаєва до Одеси та інші великі міста в пошуках більш оплачуваної роботи або кращих перспектив. Це демонструє, наскільки привабливим для фахівців є одеський IT-ринок. Розвинена освітньо-розважальна інфраструктура і специфічні проекти, яких поки немає в Миколаєві – основні причини конкуренції наших міст.

Поки, здебільшого, IT-компанії намагаються поліпшити умови для фахівців, щоб вони прагнули залишатися і розвиватися у нашому місті, наприклад, щорічні IT-конференції MyWebTech і QA Open, заходи на кшталт Silicon Drinkabout і MonsterRunning. Також в Миколаєві поступово розвивається IT-кластер, який сприятиме зростанню міста. Але загальний результат, звичайно, залежить не тільки від компаній. Саме тому настільки важливо просувати і фінансувати такі фестивалі, як OpenAirITFestival.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.