Вівторок, 30 Квітня, 2024

Коли Варварівський дюкер передадуть на баланс “Миколаївводоканалу”: терміни так і не назвали

Дюкер у Варварівці досі не передали на баланс “Миколаївводоканала”. Більше на mykolaiv-future.com.ua.

Департамент житлово-комунального господарства поки не називає конкретної дати. Так відповіли в Департамент на запит видання “Никвести”. 

Зокрема, зазначили, що ще в грудні минулого року дюкер мав статус “незавершеного об’єкта”. Через це терміни передачі поки не називають. Крім того, на дюкері довелось провести незначні ремонтні роботи. Місцеві мешканці помітили тріщини на поверхні камери переключення дюкера. Тож їх оперативно ліквідували. Причому генеральний підрядник зробив це за власний рахунок. Так було вказано в гарантійних зобов’язаннях. 

Нагадаємо, що Варварівка ніколи не мала централізованого водопостачання. Тож вирішено було подавати туди воду з дропомогою дюкера. За проєктом його було прокладено дном Південного Бугу.  Всі роботи коштували 74 мільйона гривень. Частину з цих коштів виділено з державного бюджету. 21 мільйон гривень – це міський бюджет.  Ще 36 мільйонів залучили з Державного фонду реконструкції і розвитку. Будівництво розпочали в 2019 році.У листопаді 2020 року дюкер урочисто відкрили. Мешканцям Варварівки і журналістам продемонстрували, що дюкер працює і вода до мікрорайону подається. Правда прокладати труби до будинків варварівці мали за власний рахунок. “Миколаївводоканал” навіть озвучив орієнтовні ціни підключення варварівців до централізованого водопостачання. Сам водоканал повинен лише зробити централізовану розводку. Проте, вже минуло більше року, а підприємство цього так і не зробило.  Тож дюкер досі залишається, як об’єкт незавершеного будівництва. А жителі мікрорайону Варварівка чекають, коли в їхніх будинках таки з’явиться довгоочікувана вода. 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.