Вівторок, 30 Квітня, 2024

Оновлення експозиції і реставрація: музей імені Верещагіна під час карантинних обмежень

Під час карантинних обмежень співробітники музею імені Василя Верещагіна працюють з експозицією. В залах виставлені експонати, що тривалий час зберігалися у  сховищі, повідомляється на сторінці музею в соцмережах, пише mykolaiv-future.com.ua.

Зокрема, в залі західноєвропейського мистецтва з’явилися нові вітрини. Сталося це за допомогою Агенції розвитку Миколаєва. У двох вітринах розмістили колекція порцеляни, яка до цього часу була у музейному сховищі і жодного разу не експонувалась.  Також додали ще кілька живописних полотен. Тож відвідувачі тепер можуть побачити оновлену експозицію. 

Крім оновлення експозицій, музейники займаються відбором картин на реставрацію. Одна з них нещодавно повернулась з Одеського реставраційного центру. Мова йде про роботу французького живописця  XVII століття “Портрет вельможі”. 

Остаточно авторство картини ще не визначено. Але специалисты вважають, що портрет міг написати П’єр Міньяр. Це один з відомих французьких художників XVII століття. Митець відомий як портретист і автор релігійних і міфологічних сюжетів. Музейники відзначають цікавий факт. Для цього портрету художник обрав не полотно, а написав його олійними фарбами на мідній пластині. 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.