Вівторок, 30 Квітня, 2024

Перші з 40 тролейбусів прибудуть до Миколаєва вже до Дня народження міста

Олександр Сенкевич поділився, що сучасні тролейбуси, придбані за кошти від Європейського банку реконструкції та розвитку, прибудуть до Миколаєва напередодні Дня міста. Попереду розгляд ЄБРР тендерних позицій виробників транспорту з автономним ходом. Якщо все пройде успішно, вже на початку 2022 року Миколаїв обзаведеться 20-ма одиницями дуобусів, із запасом автономного ходу до 20 км. Далі на mykolaiv-future.

Дуобуси могли б бути придбані для Миколаєва і раніше, проте перешкодою цьому стали європейські санкції щодо Білорусі. У зв’язку з цими подіями, тендерні умови були розширені для того, аби в ньому могли взяти участь виробники з інших країн, нові умови закупівлі будуть оголошені вже в кінці цього місяця.

Нагадаємо, у місті гостро стоїть питання з муніципальним транспортом. Для поліпшення ситуації з електротранспортом в Миколаєві, ЄБРР виділив Миколаєву кошти на оновлення парку. На ці кошти влада повинна закупити сучасні тролейбуси, а також дуобуси: транспорт, який живиться не тільки від електромережі, а й здатний частину шляху їхати на автономному ходу. Такий вид транспорту особливо актуальний як альтернатива маршрутним таксі для перевезення пасажирів у віддалені частини міста, куди не прокладена тролейбусна гілка: Жовтневе, Матвіївка, Тернівка, Варварівка та ін.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.