Вівторок, 30 Квітня, 2024

Роботи стартували: у Миколаєві одеситам заплатять ще майже 11 млн грн, щоб доробити “сіру площу”

У Миколаєві все-таки знайшли підрядника, який зголосився майже за 11 млн грн доробити Соборну площу у центрі міста, яку городяни вже встигли прозвати “сірою”. Третій по рахунку тендер, два попередні на цей же перелік робіт скасовували, виграла одеська компанія ТОВ “Будівельно-виробнича компанія “ПИК-СТРОЙ”. Вона зголосилася працювати за 10,66 млн грн. Хоч тендер було проведено ще 29 липня, але офіційний укладений договір у системі державних закупівель Prozorro з’явився лише 18 серпня, пише mykolaiv-future.com.ua.

Відповідно до представлених документів, підрядник повинен завершити оформлення місця, де під час виконання земляних підготовчих робіт, було знайдено історичні артефакти. Тоді всі роботи на цій ділянці було призупинено та висунуто пропозицію помістити історичні артефакти під скло. Також у переліку робіт зазначено звалювання 19 дерев, підготовчі роботи, улаштування покриття з фігурних елементів, укладання плитки, монтаж нового покриття історичної знахідки – зенітного антивандального ліхтаря індивідуального виготовлення, інформаційних табличок, огорожі із захисним склом та поручнем. 

По завершенню всіх робіт на Соборній площі має з’явитися освітлення, в тому числі і LED-плитка, яку вже почали встановлювати та тестувати, відрегульовано роботу зовнішньої та зливової каналізації, облаштування історичної зони та багато іншого. 

На даний момент черговий етап будівельних робіт вже стартував. Перше, що помітили городяни – LED-плитка, яку кілька днів тому запалили на Соборній площі. Поки частина городян дивувалася, яким гарним стає місто, інші порівняли підсвітку зі злітною смугою в аэропорту.  Тим не менш, оцінювати загальну композицію і те наскільки вдалою була затяжна та дороговартісна реконструкція центральної площі міста варто вже, коли роботи будуть завершено, а об’єкт здадуть в експлуатацію. 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.