Субота, 27 Квітня, 2024

Миколаївська область забезпечила собі захист від заморозків

Миколаїв використовує нові технології не тільки для благ і розвитку безпосередньо міста, а й для модернізації області загалом та її сфер діяльності. Наприклад, керівництво вирішило перейнятися насадженнями, тому презентувало теплогенеруючу машину для захисту дерев і рослин від заморозків. Установку подарували області бельгійські партнери, які наочно продемонстрували можливості нової машини Frostbuster, призначеної для захисту садів, ягідників і горішників від весняних заморозків. Знаходьте інформацію на mykolaiv-future.

Про компанію-виробника

Компанія реалізує комплексні проекти, починаючи від поставки матеріалів і закінчуючи встановленням опорних конструкцій та систем захисту від граду, дощу, птахів і комах. Фахівці з Бельгії продемонстрували останню модель теплогенеруючої установки, розроблену в 2018 році компанією Agrofrost NV (Бельгія). Треба наголосити, що це не єдина машина від заморозків, яку виробляє компанія, – є розробки з різними принципами дії. На рахунку підприємства – більше 75 машин, які інженери компанії винайшли та постійно удосконалюють. Принцип їхньої дії полягає у використанні фазового переходу енергії. Всі ці інноваційні розробки – це енергоефективні рішення для захисту від заморозків, які до того ж дуже прості в обслуговуванні.

За словами Марка Поллеуніса, директора бельгійської компанії Agrofrost NV, сама наявність будь-якої системи захисту від приморозків не гарантує успіху. Щоб отримувати гарні врожаї, треба правильно проводити обрізку й обробку саду, а головне – тримати насадження у чистоті, бо сад, зарослий бур’янами, підвищує ймовірність того, що температура в ньому буде меншою, ніж у доглянутому саду з чистими міжряддями.

машина

Проблеми у догляді за садами

Виявляється, близько 80% систем від приморозків використовуються садівниками неправильно. Так, значні втрати врожаю фруктів навесні 2017 р., коли у всій Європі спостерігалися суттєві заморозки на фоні низької вологості повітря, були спричинені тим, що системи захисту садів від заморозків переважно застосовувалися неправильно. Марк Полленіус вказує на те, що, починаючи з 2010 року, садівники все частіше спостерігають поєднання двох видів заморозків – радіаційних і вітряних. Щоб боротися з цим природним явищем, треба завжди брати до уваги індекс поєднання вологості та температури в саду.

Садівники, які вимірюють сухі показники температури, а не вологі, вмикають свою систему захисту від приморозків на 2-4 години пізніше, ніж потрібно. Поєднання систем надкронового зрошення (25-30 розприскувачів) і системи генерування тепла забезпечує захист квіток навіть до -11 °С. Саме тому дуже важливо, купуючи систему захисту від приморозків (неважливо яку), переконатися, що маєте в наявності правильну систему оповіщення. Багато садівників мають погодні станції, але це не зовсім те, що потрібно.

Таким чином, вже зараз Миколаївська область може забезпечити найбільш постраждалі від заморозків райони високоінноваційною машиною і забути про втрати від несприятливих погодних умов.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.